Најбољи друг Луке Бојовића остатак казне служиће у затвору у Требињу - биће изручен из Шпаније

ГС
Foto: Агенције

Синиша Петрић, звани Зеница, који је 12. фебруара 2012. заједно с Луком Бојовићем ухапшен у једном ресторану у Валенсији, током наредне недјеље требало би да из Шпаније буде пребачен у Требиње.

Како извор Курира открива, Петрићу је остало да дослужи још три године и 10 мјесеци затвора и наводно ће на његову молбу ту казну служити у Босни и Херцеговини.

- Синиша Петрић у Шпанији је осуђен на 15 година затвора. За њим је у вријеме хапшења била расписана потјерница Србије јер је побјегао из затвора током служења казне за два разбојништва. Пошто је стекао услов да буде пуштен из затвора у Шпанији, као и Лука Бојовић, који се претходне недјеље вратио у Београд, Петрић је поднио молбу да остатак казне који му је остао одслужи у Требињу - објашњава наш саговорник.

Како открива, спекулише се да му је тај захтјев прихваћен и да је све спремно за његово изручење.

Побјегао из затвора

Синиша Петрић је иначе био осуђен на 15 година, али је 1999. побјегао из затвора Дубрава. Српско правосуђе је за њим 2000. године расписало потјерницу, по којој је 2003. ухапшен у Њемачкој, у Франкфурту. Послије екстрадиције у Србију Петрић је смјештен у затвор у Сремској Митровици, из ког се удаљио током слободног викенда, с ког се није вратио 2007.

- О њему се ништа није знало, док поново није ухапшен у друштву Луке Бојовића у Валенсији - подсјећа саговорник Курира и додаје да је Петрић важио за члана криминалне групе Маринка Магде, који је у Мађарској осуђен на доживотну казну затвора.

Осим Петрића, с Бојовићем су у ресторану у Валенсији у фебруару 2012. ухапшени и одбјегли припадник земунског клана Владимир Милисављевић, звани Влада Будала, као и Владимир Мијановић.

Милисављевић је, подсјетимо, правоснажно у Србији осуђен на максималних 40 година затвора због злочина земунског клана и учешћа у убиству премијера Зорана Ђинђића. Његово име је на потјерници Србије од марта 2003.

- Шпански суд казнио га је са 21 годином затвора, уколико се догоди да и он буде изручен Србији, биће спроведен директно у затвор, али ће имати могућност да тражи понављање поступка за злочине за које је осуђен јер му се судило у одсуству - објашњава саговорник Курира.

"Ми смо војници"

Четврти ухапшени с Бојовићем у Валенсији био је Владимир Мијановић, иначе његов кум. Он је у Шпанији био осуђен на пет година и казну је одслужио. Према писању шпанских медија, полиција је прво лоцирала њега, пошто се није одвајао од Бојовићеве супруге Барбаре. Пратећи њега, шпански полицајци су дошли до ресторана у ком су четири пријатеља сједала и вечерала.

- Нису одмах ушли у ресторан, лутали су по Валенсији како би заварали траг, све док нису стигли у ресторан у центру града под називом "La bodega de la paz".

 Полиција их је пустила да једу, а послије десерта осам агената је пришло столу и затражило документацију. Лука Бојовић је наредио на српском језику осталима да дају и изговорио: "Ми смо војници". Прије изласка из ресторана Лука је на столу оставио 400 евра за рачун - посвједочили су агенти, а пренијели шпански медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана