Наерцу потврђена дугогодишња робија

Небојша Томашевић
Наерцу потврђена дугогодишња робија

Бањалука - Саша Наерац (41) из Бањалуке правоснажно је осуђен на три и по године затвора у Врховном суду због покушаја убиства суграђанина Горана Штрпца (35), којег је избо ножем у кафе-бару "Дуо Грација" у насељу Залужани.

Секретар овог суда Јелена Деспотовић казала је да је вијеће практично само потврдило првостепену пресуду Окружног суда у Бањалуци, који је на исту казну осудио Наерца.

- На првостепену пресуду жалбе су уложили и тужилаштво и одбрана, али су након разматрања свих доказа обје жалбе одбијене као неосноване. Првостепена пресуда је у потпуности потврђена и Саша Наерац је правоснажно осуђен на три и по године затвора због покушаја убиства - рекла је Деспотовићева.

Крвави напад догодио се 3. марта ове године када је, наочиглед више гостију кафане, Наерац насрнуо на Штрпца и четири пута га ножем убо у леђа. У пресуди се наводи да је Штрбац задобио тешке тјелесне повреде, због чега је неколико дана провео на лијечењу у бањалучкој болници. Мотив напада била је цигарета коју је Штрбац одбио дати оптуженом. Наиме, Штрбац је ту ноћ са тројицом пријатеља дошао у кафану у којој је већ био оптужени Наерац, с којим се познаје из насеља. Очевици су испричали да је Наерац најмање четири пута прилазио до Штрпчевог стола и од њега тражио цигарету. Сваки пут би је и добио, али када је и пети пут дошао по цигарету, Штрбац му је рекао да је остао без цигарета, а Наерац га је питао: "Шта ћеш сад!?" На то питање Штрбац је рекао оптуженом да оде до оближње трафике и купи себи цигарете, јер ће и он то морати да учини, показујући му празну кутију. Наерац му је одговорио: "Нећемо се свађати због цигарета", а онда се удаљио од стола. Међутим, само десетак минута касније Наерац је, без икаквог повода, пришао Штрпцу с леђа и четири пута га убо ножем.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана