На суђењу Касуповићу уложени материјални докази

Срна
На суђењу Касуповићу уложени материјални докази

САРАЈЕВО- На суђењу Сенаду Касуповићу, оптуженом за ратовање у Сирији, Тужилаштво БиХ уложило је неколико материјалних доказа.

Тужилаштво је у доказе уложило акт Граничне полиције о преласку границе за Касуповића, као и Полицијске управе Велика Кладуша о провјерама у вези са присуством оптуженог у мјесту пребивалишта.

Уложени су и увјерење о држављанству, извод из казнене евиденције, те информација Министарства безбједности у Савјету министара.

Касуповић је оптужен да је 2013. отишао из БиХ и у Сирији се борио на страни терористичке организације "Исламска држава".

Наводи се да је он под именом Муатесим учествовао у терористичким активностима, борећи се у јединици "Бејт командос", која је касније промијенила назив у "Ел-Акса", преноси Бирн.

На почетку данашњег рочишта судија Мирсад Стрика рекао је да је рочиште, које је било заказано за 7. октобар, одгођено након обавјештења Тужилаштва да је претходно у предмету против Емира Алишића било проблема са саслушањем одређених жена-свједока.

Тужилац Ћазим Хасанспахић рекао је да је у том другом предмету била издата наредба за вјештачење процесне способности жена-свједока и да планира презентовати тај налаз, с обзиром на то да је ријеч о истим женама предложеним и у поступку против Касуповића.

Хасанспахић је за наредно рочиште предложио саслушање вјештака, наводећи да ће му након тога бити потребно још једно рочиште за окончање изношења доказа.

Бранилац Хусеин Мушић примијетио је да су жене-свједоци биле способне да дају исказе у истрази, наводећи да ће о томе питати вјештака.

Наставак суђења заказан је за 4. новембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана