На путу Нова Топола - Србац пензионер фијестом подлетио под камион

Милан Вујић
На путу Нова Топола - Србац пензионер фијестом подлетио под камион

Градишка - Возач "форд фијесте" Борислав Бабић (66) из Малог Разбоја код Српца погинуо је у саобраћајној несрећи на магистралном путу Нова Топола - Србац у мјесту Кочићево, код Градишке.

До несреће је дошло у уторак око 17 часова у Кочићеву када је Бабић директно ударио у камион "волво" са приколицом којим је управљао Сифет Макић (36) из Зенице.

Према незваничним информацијама, Бабић се кретао аутомобилом из Нове Тополе према Српцу и највјероватније усљед неприлагођене брзине прешао на лијеву страну коловоза и директно ударио у камион.

- Возач аутомобила из још неутврђених разлога је скренуо у супротну траку коловоза због чега је дошло до судара. Од силине ударца цијели предњи дио аутомобила је смрскан, док је мотор завршио на предњем сједишту, а возач је остао на мјесту мртав - испричао је наш извор.

Иако је Служба хитне помоћи Дома здравља Градишка након дојаве о несрећи брзо стигла на лице мјеста, због вишеструких повреда није било спаса, те су само могли констатовати да је Бабић подлегао.

Пошто је аутомобил био у потпуности смрскан у вађењу тијела Бабића помагали су припадници Професионалне ватрогасне јединице Градишка у којој кажу да је саобраћајна несрећа била застрашујућа.

- Комплет смрскан аутомобил се налазио испод предњег дијела камиона. Уз велике напоре тијело возача је извађено из возила тек послије 20 минута - кажу у Професионалној ватрогасној јединици.

Мјештани Кочићева испричали су да су око 17 часова чули јак удар, након чега су истрчали и видјели да се несрећа догодила на путу између школе и моста.

- То је био стравичан удар, гдје је комплет аутомобил био смрскан. Узрок несреће је највјероватније неприлагођена брзина и клизав коловоз - рекао је један од мјештана.

Пријатељи настрадалог Бабића кажу да је пензију зарадио возећи камион по иностранству и то најчешће у Италији.

- Био је вриједан човјек и навикао на рад. Кад је отишао у пензију наставио је да вози камион код свог рођака, који је власник предузећа "Хидрокоп" - истакао је један од Бабићевих пријатеља.

Један од очевидаца каже да Бабић не би тек тако возилом подлетио под камион, с обзиром на то да је био професионални возач.

- Био је смирен човјек, радник, који је, иако је у пензији, желио бити користан, а постоји сумња да је до несреће дошло усљед срчаног удара - каже један од очевидаца.

Увиђај на мјесту ове несреће обавио је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Горан Ракић, који је наредио да буду предузета сва вјештачења како би био утврђен тачан узрок несреће. Тужилац је наредио и обдукцију тијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана