На подручју Бијељине и Сарајева ухапшено пет дилера

Небојша Томашевић
На подручју Бијељине и Сарајева ухапшено пет дилера

Бијељина, Сарајево - У одвојеним полицијским акцијама "Грин" и "Бријешће" на подручју Бијељине и Сарајева ухапшено је пет особа осумњичених за шверц дрогом и заплијењено више од 20 килограма марихуане, 100 таблета екстазија и мања количина спида и хероина.

Акцију "Грин" по налогу Тужилаштва БиХ извели су припадници Агенције за истраге и заштиту (SIPA) на подручју Бијељине. У оквиру ове акције ухапшени су З. З. (56) и З. И. (30) из Бијељине које полиција терети за организовани криминал и неовлашћени промет опојним дрогама.

- Током акције претресена су два стамбено-пословна објекта, и два аутомобила у власништву осумњичених. Пронађено је око 20 килограма марихуане која је била упакована у 50 пластичних врећица. Откривено је и пет бочица уља од канабиса, више метака различитог калибра, мање паковање хероина, више од 50 сјеменки марихуане  - саопштили су из SIPA и додали да су осумњичени предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

У овом Тужилаштву јуче су казали да су предложили једномјесечни притвор за З. З. и мјере забране за осумњиченог З. И. Нису наводили друге детаље и идентитет осумњичених.

Акцију "Бријешће" извели су у сриједу припадници Федералне управе полиције који су ухапсили Алдина Турковића, Арнела Омерагића и Емира Калтак из Сарајева. Терете их да су од децембра 2016. до априла ове године набављали и продавали дрогу на подручју Кантона Сарајево. У оквиру акције претресене су три локације на подручју сарајевске општине Нови Град. 

- Заплијењена је одређена количина марихуане, око 110 таблета екстазија, мања количина спида. Пронађене су и дигиталне ваге и прибор за паковање дроге и неколико мобилних телефона - рекли су у ФУП и додали да су осумњичени предати у надлежност сарајевског Кантоналног тужилаштва.

Портпарол овог тужилаштва Азра Бавчић казала је да ће осумњичене испитати поступајући тужилац и након тога одлучити да ли ће за њих тражити притвор.

Оптужница

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Дамира Вукшића (37) из Љубушког којом га терети за шверц дроге.

Према оптужници он је током марта 2016. године пренио око 100 грама кокаина из Њемачке у БиХ. Мањи дио те дроге је продао, док је остатак замијенио за пола килограма хероина који је намјеравао да прода у Хрватској. Њега су у томе спријечили полицајци који су га ухапсили приликом продаје наркотика. Тада је код њега заплијењено око 43 грама дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана