На пијанци убио рођака због сијена

Небојша Томашевић
На пијанци убио рођака због сијена

Дервента - Слађан Јоканић (29) из Дервенте убијен је ножем током пијанке у кући рођака Благоја Јоканића у селу Дријен код Дервенте, сазнаје "Глас Српске".

Због убиства, које се догодило у понедјељак око 22 часа, полиција је привела његове рођаке браћу Благоја (74) и Симеуна Јоканића (79) и још једну особу.

Према незваничним информацијама, сумња се да је Слађана ножем у груди убо рођак Симеун. Ко је убица биће утврђено тек након што истражни органи сложе коцкице убиства.

Извор близак истрази је рекао да су Слађан, Благоје и Симеун, као и још неке особе, заједно пили и да су се пијани потукли.

- Не зна се још тачно шта је било. Наводно су свађа и сукоб избили, јер је Слађан прошле године запалио сијено на Симеуновој њиви - казао је наш извор. Он каже да се, осим Симеуна и Благоја, с овим догађајем повезују и Бранимир Гвозденовић, Далибор Марић и Горан Јоканић. Наиме, Гвозденовић је био у кући у вријеме убиства, док су Далибор Марић и Горан Јоканић превезли Слађана, који је до њих дошао рањен, у дервентски Дом здравља како би му била указана помоћ.

У ЦЈБ Добој потврдили су да су ухапсили три особе које се могу довести у везу с смрћу настрадалог.

- Полицији је у Дервенти 19. јануара из Дома здравља пријављено да је код њих довезен С. Ј. с ранама у предјелу груди и да је преминуо на путу за болницу у Добоју. У току истраге дошли смо до одређених сазнања и ухапсили три особе. О свему је обавијештен дежурни тужилац добојског Окружног тужилаштва које и води истрагу - саопштено је из полиције. Додали су да због истраге не могу откривати идентитет настрадалог, нити ухапшених, као ни друге детаље.

Дежурни тужилац је казао да ништа не може рећи док не буду испитани приведени, свједоци и прегледани докази.

- За сада можемо потврдити да је С. Ј. преминуо усљед повреда и да су због тога приведене три особе. Друге детаље не можемо откривати - рекао је дежурни тужилац добојског Окружног тужилаштва.

Мјештани села Дријен код Дервенте испричали су да су овако нешто могли и очекивати. Према њиховим ријечима, Слађан је био проблематичан младић и склон пићу. Казали су да је и Симеун волио да попије и прави кавгу.

- Слађана је полиција хапсила више пута, а свима у селу је правио проблеме. Пропио се и био је склон опијању и свађама. Да га нису убили рођаци, убио би га неко други - рекао је један од мјештана Дријена не желећи да му се помиње име.

Он је испричао да се ухапшени Благоје и Симеун Јоканић баве пољопривредом и да је тешко схватити зашто се ово десило.

- Симеун је све донедавно држао и товио јунад, а Благоје такође држи стоку. Благоје има сина и снаху и три унука у Њемачкој, а Симеун два сина и унуке. Не знам шта им би да се потуку са Слађаном, вјероватно је свему кумовао алкохол - рекао је овај мјештанин села Дријен.

Родитељи

Мјештани Дријена код Дервенте су казали да је Слађанов отац Владимир Јоканић погинуо у саобраћајној несрећи. Њега је прошле године ударио аутомобил док је возио мотоцикл, да би се потом Слађанова мајка преудала.

Казали су да од тада Слађан живи сам у кући и да је био пука сиротиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана