На пијаци Аризони спржено 450 радњи

Сања Амиџић
На пијаци Аризони спржено 450 радњи

Градачац - Дио пијаце Аризона, која се налази недалеко од Градачца, изгорио је јуче у пожару. Том приликом изгорјело је око 450 радњи, али, на срећу, повријеђених није било. Шета још није процијењена, али је вишемилионска!

Према првим процјенама, ватрена стихија је прогутала, осим локала који су претежно били направљени од дрвета, и  велику количину робе у овим продајним објектима. 

Пожар на пијаци у селу Поребрице избио је у ноћи између недјеље и понедјељка, а сумња се да је ватру изазвала плинска боца која је експлодирала у току ноћи у једној од радњи. Шта је тачан узрок пожара јуче нико од надлежних није могао са сигурношћу да каже.

Из Ватрогасног друштва Градачац јуче су рекли да су око 4.30 часова добили дојаву да горе радње на дијелу пијаце Аризона, која припада Градачцу.

- Екипе су по изласку на терен затекле пожар који се муњевито ширио. Ватра је била захватила многе радње. Поред одјеће, обуће и друге робе која је горјела у објектима, ту су се налазиле и плинске боце које су усљед ватрене стихије експлодирале. Због тога нам је било ризично и отежано гашење ватре, али, на срећу, нико није повријеђен - казали су градачачки ватрогасци.

Додали су да су им у помоћ притекли и ватрогасци из Пелагићева, Орашја, Сребреника, али и друге ватрогасне јединице из околних мјеста. Пожар је локализован након четири часа борбе са ватром.

Из управе градачачке пијаце рекли су да су бројни радници гледали како ватра гута њихове радње и радна мјеста.

- Пламен је избијао више од десет метара у висину. Полиција је забранила прилаз пожару на више десетина метара, али и са те удаљености било је страшно гледати како се ватрогасци боре да зауставе буктињу - казали су из управе ове пијаце.

Додали су да је причињена велика материјална штета, која ће бити процијењена у наредном периоду. О узроку пожара нису ништа могли рећи.

Према ријечима очевидаца, призор је био застрашујући.

- Ватра се нагло ширила. Ватрогасци су се борили да угасе пламен, али радње су горјеле као папир. Дим је био огроман, ништа се није видјело стотинама метара уоколо. Чула се и експлозија - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име. Додао је да је пожар причинио велику штету људима које су тамо радили и зарађивали за живот, али и општини Градачац.

Зарада

Општина Градачац је мјесечно од закупнине на поменутој  пијаци зарађивала око 30.000 марака.

- На годишњем нивоу од закупнине смо имали око 360.000 КМ. Поред тога, имали смо и приходе од других дажбина, а сада је то све изгорјело - казали су у управи градачачке пијаце. Додали су да ће у наредном периоду настојати да што прије оспособе пијацу за рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана