На напад сјекиром испред бањалучког кафића одговорили пиштољем

Небојша Томашевић
На напад сјекиром испред бањалучког кафића одговорили пиштољем

Бањалука - Браћа Његош и Александар Косић из Бањалуке ухапшени су због сумње да су учествовали у тучи у којој су лакше повријеђени Ранко Марјановић и Радован Бобар испред кафића "Хепи бој" у бањалучкој улици Патријарха Макарија Соколовића.

Током хапшења полиција је код Његоша пронашла и одузела пиштољ ЦЗ, из којег је највјероватније пуцао током туче.

У ЦЈБ Бањалука су појаснили да се туча због које су они ухапшени догодила 26. августа, када је пријављено да су се чули и пуцњи из ватреног оружја у улици Патријарха Макарија Соколовића.

- Након пријаве полиција је тада на лицу мјеста затекла два младића Р. Б. и Р. М., који су имали неколико посјекотина по глави. Они су превезени у Станицу хитне помоћи Бањалука. Утврђено је да њихове повреде нису од ватреног оружја. Након указане љекарске помоћи они су саслушани и рекли су да су их напале непознате особе - саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Додаје се да је полиција током увиђаја на мјесту обрачуна пронашла двије пиштољске чауре калибра 7,65 милиметара и сјекиру.

Према информацијама из полиције након увиђаја покренута је истрага с циљем расвјетљавања овог догађаја. Полиција је утврдила да су браћа Косић учествовала у овом обрачуну као и друге детаље. Извор близак истрази је рекао да је утврђено да су се браћа Косић прво жестоко посвађала с Бобаром и Марјановићем.

- Дошло је и до размјене удараца, а Бобар је у једном тренутку кренуо са сјекиром на браћу Косић. Тада је Његош из џепа извукао пиштољ и испалио два хица у ваздух. Након овог ситуација се смирила, а браћа Косић су побјегла. Када је дошла полиција, затекла је само Бобара и Марјановића - испричао је извор близак истрази.

Ухапшена браћа Косић након криминалистичке обраде пуштена су да се бране с слободе. У полицији су истакли да је утоку рад на утврђивању појединачне одговорности свих учесника туче, а нису саопштили мотив сукоба и обрачуна.

Косићи

Према незваничним информацијама, браћа Његош и Александар Косић након хапшења су одбијали да сарађују са полицијом. Они нису жељели да причају о тучи између њих и Радована Бобара и Ранка Марјановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана