На граничном прелазу Рача одузета разна техничка роба и цигарете вриједности 43.000 КМ

Срна
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА- Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ на граничном прелазу Рача одузели су већу количину скривене и непријављене разне техничке робе, док су на подручју општина Шековићи, Угљевик и Лукавац спријечили кријумчарење дуванских производа, а укупна тржишна вриједност привремено одузете робе процјењује се на 43.000 КМ.

Службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра УИО у Тузли на граничном прелазу Рача привремено су одузели разну техничку робу у двије одвојене акције, саопштено је из УИО.

Приликом детаљног прегледа аутобуса, уз употребу специјалистичке опреме, откривено је 21.350 дијелова опреме за пикадо, док је прегледом теретног моторног возила пронађено 306 различитих дијелова за трактор /фарова, филтера и гријача/.

На подручју општина Шековићи и Угљевик овлаштени службеници УИО у оквиру оперативних активности привремено су одузели 928 паклица различитих цигарета без одговарајућих акцизних маркица УИО.

Такође, на подручју општине Лукавац оперативне активности овлаштених службеника УИО су резултирале одузимањем 500 паклица ручно мотаних цигарета.

УИО БиХ позива грађане да на отворену линију 080/020-607 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа.

Сви позиви су бесплатни и анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана