Мушкарцу из БиХ суде у Бечу: Унаказио жену да би добио новац од осигурања

ГС
Мушкарцу из БиХ суде у Бечу: Унаказио жену да би добио новац од осигурања

У Регионалном суду у Бечу данас је одржано рочиште 41-годишњем мушкарцу из Босне и Херцеговине, који се терети да је тешко повриједио и скоро унаказио држављанку Бугарске, а све како би наплатио одштету од осигуравајућих кућа за повреду на раду.

Наиме, како преносе аустријски медији, ријеч је о поновљеном суђењу након што је уложена жалба послије окривљујуће пресуде.

Медији преносе да је жртва овог преваранта дошла из Бугарске у Беч 2017. године у потрази за бољим животом. Како је, наводно, била неписмена, овај 41-годишњак ју је подло искористио. Он је исценирао незгоде на раду, а касније наплаћивао одштете од осигурања, пишу Независне.

У љето 2018. године, овај држављанин БиХ је наводно смислио подмукли план и изазвао незгоду на раду приликом чишћења. Он је наводно Бугарки капнуо хлороводоничну киселину на лице и опекао око. Потом је жртву одвео у болницу. У болници је изјавио да се жена повриједила док је чистила – јако средства за чишћење прснуло јој је у очи.

Само три седмице након “несреће” са хлороводоничном киселином са Бугарком је отишао у Мађарску. Тамо је жену уз помоћ још једног мушкарца везао за врата и наводно јој одсјекао врх палца лијеве руке.

Опет је, како се наводи, овај инцидент прогласио несрећом на раду и од три осигуравајућа друштва наплатио укупно 25.000 евра (48.750 КМ).

Иначе, оптуженог заступа познати адвокат Матијас Бургер. Медији преносе да је сљедеће рочиште заказано за мај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана