Мушкарац који је напао радника хитне помоћи пријављен због два кривична дјела

СРНА
Мушкарац који је напао радника хитне помоћи пријављен због два кривична дјела

ПРИЈЕДОР- Полицијска управа Приједор доставила је приједорском Окружном јавном тужилаштву извјештај против мушкарца А.П. из овог града који је раднику хитне помоћи упутио озбиљне пријетње по живот, а потом га физички напао нанијевши му тјелесне повреде.

Начелник крим-полиције у овој управи Горан Каран рекао је на редовној конференцији за новинаре да је извјештај поднесен за два кривична дјела - угрожавање сигурности и тјелесна повреда, почињена 27. јануара ове године.

Говорећи о привредном криминалитету, он је навео да су у јануару евидентирана четири кривична дјела, од чега три коруптивног карактера, те да су материјална штета и противправно стечена имовинска корист већи од 377.180 КМ. "Из области злоупотребе опојних дрога евидентирано је шест кривичних дјела и 11 прекршаја.

Одузето је 83 грама амфетамина, 62 грама марихуане, 2,7 грама хероина, 16 таблета, одређена количина хероина и 42 електронске цигарете са пуњењем уља канабиса", додао је Каран.

Начелник Полицијске управе Приједор Драган Милојица рекао је да је у јануару било 79 кривичних дјела, од којих 16 по непознатом починиоцу, а да је расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу 65 одсто, а укупна 91,6 одсто. Н

ачелник сектора полиције Зоран Јеж рекао је да је из области јавног реда и мира евидентирано 46 прекршаја и да нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било, да је забиљежено 85 саобраћајних незгода, што је за десет више у односу на упоредни период прошле године, те да је у једној саобраћајној незгоди смртно страдало једно лице.

"Возачи под утицајем алкохола проузроковали су 22 саобраћајне незгоде, што практично значи сваку четврту незгоду. Највећи број саобраћајних незгода са посљедицама по лица догађа се у периоду од подне до 20.00 часова", додао је Јеж.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана