Муњиза оптужен да је уцјењивао директора ИРБ-а, тражио му 100.000 КМ

СРНА
Муњиза оптужен да је уцјењивао директора ИРБ-а, тражио му 100.000 КМ

ПРИЈЕДОР - Приједорско Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Марка Муњизе из Приједора због сумње да је уцјењивао вршиоца дужности директора Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске Дражена Врховца, саопштено је из овог тужилаштва уз навођење иницијала.

У оптужници се наводи да је М.М. у јануару прошле године тражио од Д.В. да га запосли у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) или да му умјесто тога да 100.000 КМ како би престао са даљим изношењем информација које би му могле штетити.

Оштећени Д.В. је 27. јануара прошле године предао осумњиченом 10.000 КМ аванса у претходно обиљеженим новчаницама, а непосредно након примопредаје припадници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет ухапсили су М.М. који је провео мјесец дана у притвору.

Кривичним закоником Републике Српске прописана је казна затвора од шест мјесеци до пет година за онога ко у намјери да себи прибави противправну имовинску корист запријети другом да ће против њега и њему блиских лица открити нешто што би шкодило њиховој части и угледу, и тиме га принуди да нешто учини на штету своје имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана