Мотел Хум опет изгорио у пожару

Радмила Ђевић
Мотел Хум опет изгорио у пожару

Фоча - Мотел рафтинг кампа "Хум" код Фоче поново је изгорио до темеља. Баш као и лани 9. марта, када је претворен у згариште, поново је ватра прогутала објекат у власништву Дејана Милутиновића из Београда. Штета је истовјетна - 100.000 евра.

Реконструкција овог луксузног одмаралишта послије претходне катаклизме била је при крају. Међутим, ватра је избила у понедјељак у поподневним часовима, док су радници који су обнављали овај објекат, највећим дијелом изграђен од дрвета, били на паузи за ручак.

- Тога дана смо чистили околину и купили смеће. Били смо на ручку када смо на врху димњака примијетили пламен. Одмах смо позвали ватрогасце и почели да гасимо ватру колико смо могли. Међутим, због јаког вјетра ватрена стихија се ширила великом брзином. За тили час све је било у пламену - казао је менаџер рафтинг кампа "Хум" Ратко Стевановић и додао да нема индиција да је пожар неко подметнуо.

Према његовим ријечима, већ за првомајске празнике требало је да дођу први гости.

- Ових дана разговараћу са власником и надам се да ћемо изнаћи неко рјешење - закључио је Стевановић.

Са ватром нису могли да се изборе ни фочански ватрогасци.

- На мјесто пожара, које је удаљено око 30 километара од града, стигли смо за двадесетак минута. Ватра се брзо ширила, јер је објекат од дрвета. У први мах пожар смо гасили са једном цистерном, али је убрзо стигла и друга цистерна Шумског газдинства "Маглић". У току гашења ватре нестало нам је воде. Горе нисмо имали гдје да је наточимо, због чега смо ишли до града. Док смо се вратили, ватра се проширила, тако да нисмо успјели да спасимо објекат - казао је командир Територијалне јединице Фоча Радојица Малиш.

Још није познато шта је изазвало пожар, а у полицији нису могли говорити о евентуалним узроцима пожара. О овом случају обавијештен је дежурни тужилац, који је наредио даљу истрагу.

- Шта је узрок пожара још се утврђује. Повријеђених није било, а причињена материјалан штета биће накнадно утврђена - казали су у полицији.

Узрок прошлогодишњег пожара на мотелу кампа "Хум" још није расвијетљен. Објекат је и тада изгорио скоро до темеља.

Радници

Због пожара су и многи радници који су били ангажовани на обнови кампа "Хум" забринути за свој даљи ангажман. Међу њима и столар Небојша Ерић из Рогатице, који за власника има само ријечи хвале.

- Губи се и радно мјесто на овај начин. Власник је коректан према свима нама, плаћа све уредно, дошао сам овдје стотину километара да зарадим дјеци хљеб, баш ми је жао када видим да му се ово дешава - каже Ерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана