Младост угашена на друму

Сања Амиџић
Младост угашена на друму

Брчко, Тузла, Приједор - Елвис Аљић (19) из Брчког је погинуо а седам лица повријеђено је у четири саобраћајне несреће које су се догодиле у протекла три дана на подручју Брчког, Тузле и Приједора.

Аљић је погинуо у петак у вечерњим часовима када је управљајући BMW у насељу Горњи Рахићи код Брчког претицао друго возило након чега је ударио у камион и слетио с пута.

Извор близак истрази казао је да је младић возилом улетио у "маказице" након чега је изгубио контролу над аутомобилом и ударио у стуб уличне расвјете поред пута.

- Од силине удара стуб се преполовио а возило се након тога преврнуло више пута и зауставило у дворишту куће која се налази непосредно уз саобраћајницу - казао је извор "Гласа Српске".

Како сазнајемо, са Аљићем у возилу био је и пријатељ Елвис Џафић (20) који је лакше повријеђен. Њему је љекарска помоћ указана у брчанској болници. Полиција је након увиђаја наставила истрагу у циљу утврђивања узрока саобраћајке.

Истог дана само неколико часова раније на пружном прелазу Орманици код Сребреника тешко је повријеђен М. С. из Брчког, возач комбија брзе поште "Еуро-експрес" из Бањалуке. Комби је ударио теретни воз док је прелазио пругу у поменутом мјесту. Како сазнајемо, воз је након удара комби носио испред себе око 100 метара гдје се зауставио. Повријеђеном возачу љекарска помоћ указана је у Дому здравља Сребреник након чега је због тежине повреда пребачен у тузланску болницу гдје се нису изјаснили о степену повреда.

Тузлаци А. Р. и А. К. тешко су повријеђени у суботу увече након превртања "пежоа" у улици Хусинских рудара у Тузли.

У Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона рекли су да је до несреће дошло када је возач "пежоа" усљед брзе вожње изгубио контролу над возилом након чега је ударио у два паркирана возила поред пута.

- "Пежо" се од силине удара одбио од поменута возила након чега се преврнуо на кров - казали су у тузланској полицији.

Повријеђенима је љекарска помоћ указана у тузланској болници гдје су због тежине повреда задржани на даљем лијечењу.

У другој саобраћајној несрећи која се догодила истог дана у Приједору само неколико часова раније након судара "мегана" и "аудија" повријеђене су три особе. Несрећа се догодила око 18.30 часова у Доњим Орловцима код Приједора. Шта је узрок ове саобраћајке биће познато након полицијска истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана