Младићи напали полицајце у Угљевику

Горан Обрадовић
Младићи напали полицајце у Угљевику

Угљевик - Здравко Трифуновић (28) и још четворица младића из Угљевика ухапшени су због сумње да су напали и повриједили двојицу полицајаца.

До инцидента је дошло након што је Трифуновић аутомобилом "голф 5" прошао кроз црвено свјетло на семафору, а када је полиција покушала да га казни, њих пет је насрнуло на полицајце.

Према незваничним информацијама, осим Трифуновића ухапшени су Дејан Војиновић (25), Игор Стојановић (26), Саша Поповић (26) и Дејан Симић (26). Сви су од раније познати полицији због туча и насилничког понашања, а Трифуновић је хапшен због сумње да се бавио продајом кокаина, али и трговином оружја. Он је почетком фебруара 2009. године ухапшен када је Специјално тужилаштво разбило велику криминалну групу која се бавила производњом и продајом оружја.

Портпарол ЦЈБ Бијељина Александра Симојловић појаснила је, наводећи иницијале осумњичених, да ја приликом редовних послова полиција у недјељу у Угљевику примијетила да је "голф 5" прошао кроз црвено свјетло на семафору.

- Послије тога пронашли су поменути аутомобил паркиран на тротоару испред угоститељског објекта у том граду. Приликом записивања регистарских таблица полицији је пришао Трифуновић који је почео да псује, вријеђа и да пријети полицајцима, а затим и насрнуо на једног од припадника МУП-а - рекла је Симојловићева.

Други полицајац наредио је Трифуновићу да престане са нападом, али тада су из угоститељског објекта изашли Симић, Поповић, Стојановић и Војиновић и физички напали полицајце. Повријеђени припадници МУП-а су позвали појачање које је стигло и ухапсило нападаче, али је Трифуновић успио да побјегне.

Убрзо послије напада полиција је ухапсила Трифуновића, али је он током криминалистичке обраде разбио прозор на полицијској станици и поново покушао да побјегне. Полиција га је савладала и ухапсила. Приликом покушаја бијега он се посјекао на стакло разбијеног прозора.

Сви ухапшени су осумњичени да су починили кривично дјело напад на службено лице у вршењу службених послова, а Трифуновић и за оштећење туђе ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана