Младића из Теслића везали за возило и вукли

Небојша Томашевић
Младића из Теслића везали за возило и вукли

Теслић - Ученик Средње мјешовите школе "Никола Тесла" у Теслићу Богдан Ракић (18) брутално је претучен и мучен, а због тешких повреда главе неколико дана био је у коми.

Случај је полицији пријављен 2. новембра, али до јуче није било званичних информација о овом догађају јер полиција није могла да испита повријеђеног младића.

Према незваничним информацијама, нападачи су, осим што су га брутално претукли, младићу ошишали дугу косу и браду, а све указује на то да су га завезали за возило и вукли по асфалту.

Извор близак истрази казао је да су Ракића нападачи скинули голог и оставили на кућном прагу, гдје га је пронашла мајка Роберта Гланцер.

- Некако је успио да позвони на врата, а када сам отворила, доживјела сам шок. Син ми је био сав крвав и у модрицама и само је пао на мене. Једна страна тијела била му је згуљена, од главе до ногу, вјероватно од тога како су га вукли аутом по путу - испричала је у шокантној исповијести Гланцерова.

Она је додала да је њен син отишао из куће око 19.30 часова и био је с друштвом до 22 часа када су се растали.

- Како сам чула, сина су ми на повратку кући претукла најмање два мушкарца. Он ми због повреда није могао ништа детаљније рећи, тако да не знам ни како ни зашто се све то десило. Случај сам пријавила полицији, али ни десет дана послије о томе се нико званично није огласио. По Теслићу већ круже приче да се зна ко стоји иза напада, али то нико званично неће да потврди - рекла је Гланцерова.

У Центру јавне безбједности Добој су рекли да им је овај случај пријављен из Дома здравља у Теслићу.

- Љекари су пријавили да им је довезен младић с тешким повредама. Обавили смо увиђај и утврдили да је младић претучен, али с циљем заштите истраге не можемо да откривамо детаље - рекла је портпарол ЦЈБ Добој Љерка Станимировић.

Лијечење

Богдан Ракић је након указане помоћи у теслићком Дому здравља превезен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци. Његова мајка Роберта Гланцер рекла је да је неколико дана био у коми из које се пробудио у петак.

- Љекари су ми рекли да има потрес мозга и повреде по цијелом тијелу. За сада је стабилно, али су његове повреде опасне и никад се не зна какве компликације могу да наступе - рекла је Гланцерова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана