Младић из Фоче осумњичен за прање новца: Лажним дојавама ојадио кладионичаре за 145.500 КМ

Н. Т.
Младић из Фоче осумњичен за прање новца: Лажним дојавама ојадио кладионичаре за 145.500 КМ

ФОЧА - Недељко Д. (23) из Фоче осумњичен је да је кладионичарским преварама незаконито зарадио око 145.500 КМ и тако оштетио већи број особа са подручја Југоисточне Европе, сазнаје "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да се ради о добро уиграној кладионичарксој превари. Осумњичени је разним особама из више земаља из Југоисточне Европе за новац слао наводно резултате наштиманих утакмица.

- Све се договарало путем друштвених мрежа и разних апликација за слање порука. Осумњичени би жртвама говорио да има сигурне резултате наштиманих утакмица и да могу да зараде кладећи се, али да њему морају послати одређени износ новца како би им то октрио-рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, саопштили су да су претресли просторије које користи осумњичени те пронашли одређену количину новца и оружја. Наводе да га сумњиче за прање новца и  неовлаштену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

- Н. Д. сумњичимо да је од 03. новембра 2018. године до 09. децембра 2021. године у пошти и банкама подизао различите износе власништво већег броја оштећених лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе. Он је на тај начин  остварио противправну имовинску корист у износу од 138.910 марака и 3.403 евра  - саопштено је из ПУ Фоча.

Наводи се да су претресом код осумњиченог осим новца, пронађени и заплијењени мобилни телефон, као и војна пушка марке „Застава М-48" и одређена количина муниције.

- Након комплетирања предмета надлежном Окружном јавном тужилаштву, против  Н.Д., ће биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима прање новца и неовлаштена производња и промет оружја или експлозивних материја - саопштила је полиција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана