Младић и дјевојка осумњичени да су подметнули лажне евре

Јасмина Салопек
Младић и дјевојка осумњичени да су подметнули лажне евре

БРОД - Дајана С. (22) из Дервенте и Стефан Г. (30) из Српца ухапшени су због сумње да су у једном маркету у Броду оштећеног преварили тако што су му за конвертибилне марке дали лажне евре, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази рекао је да је осумњичена Дајана С. у маркету узела робу и чекала у реду.

- Када је дошла на ред да плати робу на каси, извадила је 100 евра, али јој је требало ситно. Оштећени је стајао иза Симићеве, те јој је сам од себе понудио да јој раситни новац и дао јој два пута по 50 евра, а она њему оних 100 - рекао је наш саговорник.

Додаје да је осумњичена потом оштећеног упитала да ли му је потребно још крупног новца.

- Након што му је понудила крупне новчанице, оштећени је пристао и дао јој око 580 марака, а она њему 300 евра - истиче извор близак истрази.

Како сазнајемо, након размјене новца оштећени је дошао кући и примијетио да су новчанице сумњиве, те се прошетао до оближње поште да провјери да ли је ријеч о фалсификатима.

- У пошти му је потврђено да је новац лажан, тачније да се ради о фалсификатима, па је одмах случај пријавио полицији - каже извор.

Након тога је откривено да је ријеч о Дајани С. која је ухапшена, а слободе је лишен и Стефан Г. који је био с њом приликом размјене лажног новца те постоји сумња да је и он  учествовао у превари.

Из Полицијске управе Добој саопштили су, наводећи иницијале осумњичених, да је полицији добила пријаву у сриједу када су осумњичени ухапшени.

- Службеници Полицијске станице Брод ухапсили су Д. С. и С. Г. због сумње да су извршила кривично дјело кривотворење новца. Полицији је пријављено је да је оштећени непознатој жени у једном трговинском објекту у Броду замијенио 300 евра за конвертибилне марке за које је након краћег времена утврдио да су фалсификоване - саопштено је уз полиције.

Додају да је полиција изашна на терен, те након краћег времена утврдила да се у везу са наведеним могу довести Д. С. и С. Г.

На основу наредбе Суда БиХ полицајци су претресли осумњичене, као и возило које су користили.

- Том приликом су пронађене и одузете новчанице у конвертибилним маркама и еврима, као и мобилни телефон "ајфон". Након документовања и комплетирања предмета Тужлаштву БиХ ће против наведених лица бити достављен извјештај о извршеном кривичном дјелу - навели су из полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана