Мушкарац из Станара оптужен за неовлаштено фотографисање: Тајно снимао дјевојке у спаваћој соби

Небојша Томашевић
Мушкарац из Станара оптужен за неовлаштено фотографисање: Тајно снимао дјевојке у спаваћој соби

БАЊАЛУКА - Младен Ј. (42) из Станара оптужен је да је неовлаштено снимао дјевојке којима је изнајмио стан у Бањалуци.

Оптужницу против њега подигло је бањалучко Окружно ужилаштво, а потврдио Основни суд и на терет му се ставља неовлаштено фотографисање.

Према оптужници Младен Ј. је од 15. маја до 5.јула 2021. године неовлаштено снимао лица М. Ј., Т. С., Т. В., С. Б. и Н.М., којима је изнајмио стан. Како се наводи он је у просторијама спаваћих соба уградио видео надзор са три камере. 

- У собе је поставио ТВ пријемнике  ''Philips'', у којима је накнадно направио измјене, на начин да је на заштитној пластици телевизора са предње стране направио отвор у који је уградио сочиво камере.

Помоћу тих  уређаја је снимао оштећене за вријеме док бораве у собама, пресвлаче се и обављају друге животне активности, повређујући на тај начин њихову приватност - наведено је у оптужници.

Додаје се да је оптужени  уз помоћ апликације “IDMSS Plus“ коју је инсталирао на мобилном телефону пиступао систему вдео надзора.

Он је, како се даље наводи, сачињени видео материјал прегледао на DVR уређају, а потом је  фотографије оштећених чувао у свом мобилном телефону.

- Дакле, неовлаштено сачинио фотографски и видео снимак лица и просторија без њихове сагласности, повређујући тиме посебно њихову приватност. Починио је кривично дјело неовлаштено фотографисање из члана 156. став 1. Кривичног законика Републике Срске - наводи се у оптужници.

Према Кривичном законику за поменуто кривично дјело предвиђена је новчана или казна до годину затвора.

Оптужени Младен Ј. ухапшен је у јулу 2021. године непосредно након откривана његових нечасних радњи када је у јавнст испливало да је снимао студентице којима је изнајмио стан.

Ово је друга оптужница од почетка године за неовлаштено снимање особа у изнајмљеном стану. Почетком године подигнута је и потврђена оптужница против Младена С. (39) из Бањалуке  због кривичног дјела уцјена. Како је наведено у тој оптужници оптужени Младен С. је од 17. до 21. септембра 2020. године у Бањајлуци изнајмио свој апартман дјевојци иницијала М.К. у којем је она боравила са својим момком М.Ш.

Њега даље теретее да је, након што су подстанари, напустили апартман, прво написао врло ружан коментар о оштећеној, а затим је почео да јој шаље СМС поруке са свог телефона говорећи да је сада порно звијезда, да ће она и њен момак бити на свим порно сајтовима и тражио од ње да да високу оцјену о његовом смјештају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана