Мистериозни нестанак Илије: "Тата је отишао у БиХ. Задње ријечи су му биле требам ли нешто"

ГС
Мистериозни нестанак Илије: "Тата је отишао у БиХ. Задње ријечи су му биле требам ли нешто"

Илија Врдољак (72) из Славонског Брода у Хрватској који је од куће у улици Јулија Домца 21 отишао у јутарњим сатима у Брод 4. августа 2022. године још се није вратио кући.

Његова кћер Валентина Врдољак Јурић не престаје с потрагом, а током понедјељка боравила је на подручју Мале Бруснице, источно од Брода јер је добила дојаву да је њен отац тамо виђен.

Прије тога добила је информацију да је виђен у једној месници на подручју села Лијешће, затим на Кадру, на обронку Вучјака изнад Саве, а посљедња информација путем Фацебоока дошла јој је у уторак ујутро да је њен отац виђен 5. августа ове године око 21 сата у Модричи код Роштиљнице Лазаревић.

"Не знам више што да радим куда да кренем, провјеравамо све информације, али њега нема", рекла је Валентина која не одустаје од потраге и моли све да јој помогну пронаћи оца, пише 24сата.хр.

Подсјетимо, Илија Врдољак је отишао је 4. августа ове године у Брод (БиХ), још се није вратио кући и његова породица је полицији у Славонском Броду правила његов нестанак. Он је бициклом отишао наводно у сусједни град преко границе нешто купити.

Према информацијама из полиције, био је обучен у бијелу кошуљу кратких рукава с плавим широким пругама, плаве хлаче, те плаве папуче.

"Успјела сам добити снимке с надзорне камере Трговачког центра Врата Босне на којима се видио да је сјео на бицикл и одвезао се у смјеру Оџака, односно Лијешћа. Снимила га је и камера код Школског центра, а видјеле су га и двије жене. Након тога губи му се сваки траг. Полиција нам је потврдила да је из РХ изашао у четвртак у 8.15 сати на Граничном прелазу Славонски Брод, али није евидентиран његов повратак у Хрватску. Посљедњи пут смо се чули у сриједу навече и рекао ми је да иде у Босну, питао ме је л' требам ја што, рекао је да иде купити граха, да иде купити 'точак' за бицикли, те да се одмах враћа натраг да стави ручак куват", рекла је Илијина кћи Валентина Врдољак Јурић.

"Нестанак Хрватског држављанина у сусједној БиХ пријавила је његова породица, одмах смо контактирали колеге у Броду, стално смо у контакту и чинимо све да пронађемо несталог", рекла је Ката Нујић, портпаролка ПУ Бродско посавске.

Породица моли све ако нешто знају о несталом Илији Врдољаку да то пријаве полицији или информацију доставе на е-маил адресе: [email protected].

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана