Мирис марихуане одао узгајиваче

Небојша Томашевић
Мирис марихуане одао узгајиваче

Бањалука - Специфичан мирис марихуане открио је дилере који су инсталирали лабораторију за производњу овог наркотика у запуштеној бараци у центру Бањалуке, гдје је пронађено и више од 11 килограма дроге, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама, мирис је осјетио полицајац који је обилазио запуштене бараке на Пасколиној циглани. Након тога покренута је акција на откривању узгајивача и лисице на руке у четвртак су стављене Драгану Петковићу (51), Владимиру Максимовићу (35), Ранку Јовићу (63) и Александру Ћутковићу (46) из Бањалуке.

Након испитивања у полицији Ћутковић је пуштен на слободу, док су остала тројица предати у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука на даље саслушање.

До закључења овог броја "Гласа Српске" тужилаштво није одлучило да ли ће за осумњичену тројку затражити притвор или ће их пустити да се бране са слободе.

- Тужилаштву су предати Драган Петковић, Владимир Максимовић и Ранко Јовић, који су осумњичени за недозвољену производњу и промет опојне дроге. Теретимо их да су од августа прошле до 10. јануара ове године у улици Јована Дучића инсталирали опрему за вјештачки узгој марихуане - саопштило је бањалучко тужилаштво.

Извор близак истрази је казао да су Петковић и Максимовић главни  организатори производње дроге. Петковић је некад био члан Ракетног клуба "Чајавец", чије су канцеларије биле у тој бараци. Занимљиво је да је и Јовић користио ту бараку раније јер је био члан клуба радио-аматера који су ту имали просторије.

Осим лабораторије за узгој марихуане и 11 килограма наркотика, у бараци је, како је саопштила Полицијска управа Бањалука, пронађено и 215 стабљика индијске конопље. Пронађене су и УВ лампе, алуминијумске фолије, вентилатори, вјештачко ђубриво и опрема за паковање.

Ухапшена браћа

Истог дана када је у Бањалуци откривена лабораторија за узгој марихуане, у Источној Илиџи због шверца наркотика ухапшена су браћа Аднан (26) и Алија Никшић (37) из Сарајева.

Полиција је код њих пронашла око девет и по килограма сканка и марихуане. Прво је ухапшен Аднан након што је у његовом аутомобилу BMW X5 пронађено пет килограма сканка на паркингу код аутобуске станице. Он је пао након што му је полиција направила засједу на основу дојаве колега из Сарајева. Након хапшења претресена је његова кућа у Сарајеву. Тада је код његовог брата Алије пронађено око четири и по килограма марихуане, шест пиштоља и 105 метака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана