Минирали банкомат у Мостару али остали празних шака

Н. Т.
Минирали банкомат у Мостару али остали празних шака

Мостар - Непознате особе експлозивом оштетиле банкомат Уникредит банке који се налази у кругу бензинске станице „Оил АЦ“ у мостарском насељу Ортијеш, али новац из њега нису однијели.

Како сазнајемо у полицији, експлозивна направа активирана је испод банкомата у уторак  рано ујутро, у 3.55 часова. На срећу није било повријеђених. Радници пумпе су одмах  након експлозије позвали полицију која је брзио стигла, али су пљачкаши већ побјегли и за њима се трага. Особе које су минирале банкомат нико од радника на пумпи није видио, али је овај простор покривен видео-надзором па се у полицији надају да ће на основу снимака моћи да пронађу лопове.

У Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона казали су да су обавили увиђај и с мјеста догађаја изузели  трагове.

- Вјештачењем би се требало утврдити о каквој се експлозивној направи радило. За сада није познато ко је и на који начин поставио експлозив нити да ли је новац уништен или украден. То ће се утврђивати даљом истрагом. Више детаља за сада не можемо да кажемо - рекао је портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић.

У Уникредит банци у Мостару о овом догађају такође нисмо успјели да добијемо више информација.

Пљачки банкомата на овај начин било је и раније у БиХ, а управо банкомат Уникредит банке „испражњен“ је у децембру прошле године у Витини код Љубушког. Тада су три  пљачкаша експлозивом разнијели банкомат и из њега украли око 100.000 марака. Сличан случај забиљежен је у јануару 2015. године у насељу Трн код Широког Бријега када су непознате разнијели „дриве-ин банкомат“ и побјегли с већим износом новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана