Милаковићу пријетио погребник из Шипова

В. К.
Милаковићу пријетио погребник из Шипова

Бањалука - Иле Пено (62) из Шипова ухапшен је у петак због сумње да је упутио пријетећу поруку посланику у Народној скупштини РС и директору бањалучког "Градског гробља" Недељку Милаковићу.

Пено се, како сазнаје "Глас Српске", бави продајом погребне опреме и превозом покојника.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи његове иницијале, рекли су да је Пено осумњичен да је 31. марта Милаковићу на мобилни телефон слало поруке које су код њега изазвале забринутост за своју и безбједност своје породице. Анонимни пошиљалац који се представљао као "Црна Рука", пријетио је убиством његове породице.

- Пријетње сам пријавио полицији и тужилаштву. Вјерујем у институције РС које добро раде свој посао и не бих коментарисао детаље - рекао је Милаковић.

Ово није први пут да званичницима у РС стижу пријетње са потписом "Црна Рука". Грађанин из БиХ, који је 2015. године живио у Берлину, а који је прозвао себе Борисом Додиком, путем свог "Фејсбук" профила упутио је позив "свим слободним стријелцима широм земаљске кугле" на ликвидацију водећих политичких лидера из РС. Декларисао се као припадник покрета "Црна рука", а навео је и цијене за сваког ликвидираног политичара, од 10.000 до 100.000 евра.

"Црна рука" је била тајно друштво, званично основано под именом Уједињење или смрт у Краљевини Србији 1910. године. Дјеловала је и прије тога, извршивши Мајски преврат 1903, у којем су убијени краљ Александар Обреновић и краљица Драга Обреновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана