Мастикоса преживио слијетање у канал, погинуо тражећи помоћ

Сања Амиџић
Мастикоса преживио слијетање у канал, погинуо тражећи помоћ

Приједор - Ложач у Основној школи "Десанка Максимовић" у Оштрој Луци Рајко Мастикоса (51) из Приједора погинуо је јуче јутро у саобраћајној несрећи која се догодила у Расавцима код Приједора.

Он је кобног јутра кренуо на посао и у 5.55 часова управљајући "фијат пунтом" слетио је с пута у канал.  Мастикоса је успио некако да изађе из возила које је било преврнуто на бок па је у намјери да потражи помоћ изашао на пут. У том тренутку наишао је "ровер" за чијим воланом је био Владимир Четић (33) из Расаваца и ударио је Мастикосу.  Несрећни ложач преминуо је на лицу мјеста.

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука рекли су да је увиђај обавио дежурни тужилац Бранко Бјелајац који је наредио да се предузму све мјере и радње у циљу утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

- Дежурни тужилац наложио је вјештачења као и обдукцију тијела настрадалог која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС - казали су у бањалучком Окружном јавном тужилаштву.

Према причама које су се јуче могле чути у Расавцима Мастикоса је родом из Оштре Луке али је живио у Приједору одакле је свако јутро путовао на посао.

- Како сам чуо у једној кривини, изгубио је контролу над возилом усљед чега је слетио с пута и преврнуо се на бок. Некако се сам успио извући из возила. Међутим, изгледа да му није било суђено да преживи саобраћајну несрећу јер је несхватљиво да га је на коловозу ударио други аутомобил.  Трагедија. Жао ми је човјека и његове породице. Никако да наши људи престану олако да губе главе на друмовима - казао је један од мјештана Расаваца који је желио да остане анониман.

Према његовим ријечима, на тој дионици пута јуче јутро било је магле и саобраћајница је била клизава.

- Падала је измаглица и ледена киша. Пошто је то био период када се још није разданило возач "ровера" вјероватно није примијетио човјека на путу па га је ударио. Не познајем младића али ми је жао свега што се догодило - казао је наш саговорник. 

У Основној школи "Десанка Максимовић" у Оштрој Луци јуче шок и туга због погибије Мастикосе.

У овој образовној установи јуче су нам кратко рекли да је директор школе на годишњем одмору те да умјесто њега нико није овлашћен да даје изјаве за медије.

- Трагедија и шта да кажемо, тешко нам је - казали су у школи.

Слетио "клио"

"Рено клио" за чијим воланом је био Д. М. (34) из Санског Моста слетио је јуче ујутро у Зецовима код Приједора. Повријеђених није било.

Несрећа се догодила сат касније на осам километара од мјеста гдје је погинуо Мастикоса.

Полиција је након увиђаја наставила истрагу у циљу утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана