Марко Шабић негирао кривицу: На полицајца пуцао у урачунљивом стању

Небојша Томашевић
Марко Шабић негирао кривицу: На полицајца пуцао у урачунљивом стању

Бањалука - Марко Шабић (44) из Горње Равске код Приједора у вријеме напада на свог оца Веселка и полицајца Слађенка Тубина био је урачуњив, сазнаје “Глас Српске”.

То је утврђено вјештачењем оптуженог, које је недавно достављено Републичком тужилаштву, које Шабића терети за покушај убиства оца, те убиство полицајца Тубина.

Шабић је јуче у бањалучком Окружном суду рекао да није крив за дјела за која га терети Тужилаштво. Он се налази у притвору, који му је продужен након потврђивања оптужнице.

Након што се изјаснио о кривици, предмет против Шабића биће упућен судском вијећу, које тек треба да закаже почетак главног претреса.

Републичко тужилаштво терети Марка Шабића да је послије свађе са супругом 21. априла напао оца Веселка. Наведено је да је на оца насрнуо када је овај стао у одбрану снахе. Пришао му је и ножем га убо више пута у леђа.

Породица је одмах обавијестила полицију, која је брзо стигла, али је Шабић патролу сачекао с ловачком пушком и чим је полицајац Тубин ушао у кућу и рекао му да баци оружје, он је на њега запуцао и погодио га у стомак.

Насилник је ухапшен, а полицајац је одвезен у болницу и Приједору, гдје је преминуо.

Мјештани Горње Равске након злочина су испричали да се оптужени и раније сукобљавао са полицијом, те да је чак улазио у полицијску станицу и нападао полицајце.

Они су казали да је Шабић виђан како хода наг у јавности и да је раније користио наркотике. Незванично, оптужени Шабић је раније имао одређених психичких проблема и више пута се лијечио на психијатрији, због чега је раније избјегао одлазак у затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана