Манијак напао дјевојку код Градског олимпијског базена, добио по глави и побјегао

Небојша Томашевић
Манијак напао дјевојку код Градског олимпијског базена, добио по глави и побјегао

Бањалука - Манијак који је прије неколико дана напао мајку и дијете у близини Градског олимпијског базена у Бањалуци поново је био у акцији, а овај пут мета му је била дјевојка.

Фантом ју је ухватио око струка док је ходала улицом Вељка Млађеновића, али га је она ударила и тако отјерала од себе.

- Враћала сам се с посла и када сам прошла испод жељезничког надвожњака недалеко од Градског олимпијског базена, осјетила сам да ме неко прати. У мрачном дијелу улице неко ме је с леђа ухватио око струка и силно препао - казала је жртва манијака, не желећи да јој помињемо име.

Додала је да се у тренутку напада нагло окренула и видјела млађег мушкарца којег је махинално ударила у главу.

- Он се тада одмакао, мало ме погледао и побјегао. Мене је тек тада ухватила паника, па сам потрчала ка Полицијској академији и "Топлани", иако је он отишао - казала је ова Бањалучанка.

Према њеним ријечима, зна да је сличних напада било и раније у поменутој улици и да до сада нико ништа није предузео.

- Улица у којој се све дешава је мрачна и нема расвјету, а иако су ти случајеви пријављивани, нико се није удостојио да је освијетли. Радим у близини и знам да је и прије двије године исто нападнута жена. Полиција за сада никога није ухапсила - рекла нам је нападнута дјевојка.

Осим жене с дјететом коју је манијак напао почетком марта, на његовој мети се недавно нашла и малољетна дјевојчица, што је изазвало посебну забринутост код родитеља.

У бањалучком Центру јавне безбједности саопштили су да им до 14. марта није пријављен ниједан случај напада у близини Градског олимпијског базена у улици Вељка Млађеновића.

- Из медија смо добили информације да је раније било напада на жене и већ смо предузели одређене провјере. Позивамо све жртве да такве случајеве пријаве и кажу шта им се десило, ради што бржег проналаска нападача - рекли су у полицији.

Опис

Нападнута дјевојка манијака је описала као млађу особу која је највјероватније болесна јер је по изразу његовог лица примијетила да са њим није нешто у реду.

- Када сам га ударила, само је ћутао и чудно ме погледао, те побјегао. Изгледао ми је као да је психички болестан - рекла је нападнута дјевојка и додала да случај још није пријавила полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана