Малољетник уз пријетњу ножем опљачкао кладионице

Р. Ми.
Малољетник уз пријетњу ножем опљачкао кладионице

Билећа - Полиција је привела двојицу малољетника послије разбојништва почињеног у спортској кладионици у Билећи, потврђено је у полицији.

Према њиховим ријечима, један од малољетника осумњичен је да је уз пријетњу ножем опљачкао кладионицу, а други да му је у томе помогао.

Прије тога Полицијској станици у Билећи у четвртак је пријављено да је у 15.30 часова у једној спортској кладионици маскирана особа уз пријетњу ножем од раднице украла новац и удаљила се у непознатом правцу. Одмах послије пријаве полиција је кренула у потрагу и убрзо идентификовала двојицу малољетника као могуће починиоце. Криминалистичком обрадом утврђено је да постоји сумња да је један малољетник директни починилац поменутог кривичног дјела. Други малољетник осумњичен је да му је помагао у извршењу дјела.

Малољетник који је починио разбојништво предао је украдени новац и предмете који су коришћени у кривичном дјелу, а који ће служити као доказ у даљем поступку.

Послије документовања полиција ће Окружном тужилаштву Требиње доставити извјештај против једног малољетника због сумње да је починио кривично дјело разбојништва, а против другог јер му је помогао.

На подручју Центра јавне безбједности Требиње у 2014. години укупно су пријављена два кривична дјела разбојништва и једно кривично дјело разбојништво у покушају.

Починиоци сва три дјела су идентификовани и разбојништва расвијетљена.                   

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана