Мајкић oдбацио кривицу за убиство супруге

Небојша Томашевић
Мајкић oдбацио кривицу за убиство супруге

Бањалука - Александар Мајкић (39) из Градишке јуче је у бањалучком Окружном суду изјавио да није крив за убиство супруге Мирјане (40) мада је на претходном рочишту тврдио да не бјежи од одговорности. Због тога се тада није противио продужењу притвору да би јуче дао потпуно другачији исказ.

Мајкић се налази у притвору који му је продужен након потврђивања оптужнице и може трајати до изрицања пресуде.

Тужилаштво терети Мајкића да је на свиреп начин супругу Мирјану убио 29. марта у њиховом стану у Видовданској улици у Градишци.

Ова трагедија, која је потресла цијелу Градишку и окружење, догодила се око четири часа ујутро. Тада је Мајкић ушао у собу гдје је спавала Мирјана и пред њиховим петогодишњим сином голим рукама је задавио. Прије убиства они се нису свађали. Детаљи оптужнице као и мотив овог свирепог убиства из тужилаштва нису саопштени.

Мајкић се након стравичног злочина сам пријавио полицији, а током истраге је утврђено да је он након што је задавио Мирјану из собе отишао у кухињу гдје је пио ракију. Наводно је тад за њим дошао и малишан који је оца питао зашто је то урадио, али му он није дао одговор. Само је ћутао.

Мајкић је у стану био до седам часова ујутро, а затим је сишао спрат ниже, до стана пунца Славка и пунице Вере Кукрић. Предао им је сина и кратко рекао:

- Што сте тражили, то сте и добили!

Рекао им је да им је убио кћерку и након тога је отишао и пријавио се полицији.

Мјештани Градишке, након ове трагедије данима су препричавали шта би могао бити мотив који је Александра натјерао на овај злочин. Како причају Градишчани, он је у посљедње вријеме имао проблема, а најчешће се помињу пороци као што је коцкање, пијанчење, али и лоше психичко стање. Александар Мајкић био је запослен у "Електродистрибуцији", а настрадала Мирјана у парфимерији "Дидако".

Кафа

Мајкић је прије него што је одлучио да убије супругу сједио у кухињи и пио кафу, гдје је пронађена џезва и пуна пепељара опушака од цигарета. Извор близак истрази казао је да се сумња да је он злочин испланирао раније, али да зато нема поузданих доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана