Мајка Слађане Гудураш покушала да се убије на помену

Дејан Јовичић
Мајка Слађане Гудураш покушала да се убије на помену

Србац - Мајка настрадале старлете Слађане Гудураш, Јелка Пантић (50), покушала је самоубиство скоком са другог спрата стамбене зграде у центру Српца.

Пантићева је скочила у суботу око 22.15 часова са висине од око осам метара кроз прозор на стубишту зграде у којој је живјела. Том приликом је поломила оба скочна зглоба и задобила прелом трећег лумбалног пршљена.

Она је превезена у бањалучки Универзитетски центар - Клиничка болница, гдје задржана. У овом центру су рекли да је њено здравствено стање за сада стабилно.

- Пацијенткиња је свјесна и оријентисана. Прегледом смо установили да нема унутрашњег крварења. За сада нису потребни оперативни захвати. Будно пратимо њен опоравак -  рекао је доктор Милорад Маран.

Према незваничним информацијама, Пантићева је прије покушаја самоубиства пила алкохолна пића и повраћала испред улазних врата стана.

- Након што је дошла пијана пред стан, она је у нервном растројству отворила прозор у стубишту зграде и скочила са њега. Њене јауке чули су станари зграде, који су одмах позвали полицију, а затим и хитну помоћ - рекао је извор близак истрази.

Мјештани Српца, њене комшије и познаници сумњају да се Јелка одлучила на овај корак јер није могла да издржи бол за кћерком Слађаном, која је погинула у саобраћајној несрећи 10. децембра.
Након вијести о смрти кћерке Јелка је тада изјављивала да за њу више нема живота и да је то крај.

Стојанка Драгосав из Српца изјавила је да је Јелка покушала да се убије на дан када се обиљежава 40 дана од кћеркине смрти.

- Према обичајима, тога дана је обиљежаван помен поводом Слађине смрти. Вјероватно ју је та чињеница страшно погодила. Она је добра жена, која је јако много вољела своју Слађану и увијек је говорила да не би могла живјети без ње ако би јој се нешто догодило. Нажалост, догодио се најцрњи сценарио, Слађане више нема, а она се није могла помирити с тим - рекла је Стојанка Драгосав, чији рођак издаје стан несрећној Јелки.

Стојанка је додала да је након ове трагичне вијести покушала да уђе у Јелкин стан како би га поспремила и довела у ред, али је полиција однијела кључеве и забранила улазак док се не заврши увиђај.

Јелка је радила као спремачица  у србачком Дому здравља, гдје је, након што је сазнала за погибију кћерке, провела два дана на лијечењу. У овој здравственој установи су казали да су се бојали да Јелка не почини овако нешто.

- Послије њеног повратка на посао сви су стрепили да ће себи пресудити у згради Дома здравља. Због тога су спремачице увијек чистиле у пару јер су се бојале да би могле наићи на њено беживотно тијело - казао је један од радника србачког Дома здравља не желећи да се представи.

Преминула старлета Слађана Гудураш сахрањена је на градском гробљу у Српцу 20. децембра, а спроводу је присуствовало око 200 грађана. Погинула је на путу Сремска Рача - Кузмин када се њен "голф 5" преврнуо у оближњи канал. Она је била Јелкина кћерка јединица из брака са бившим супругом, који наводно има и одређених психичких проблема, због чега се већ дуже вријеме налази на лијечењу. Њих двије нису имале контакта с њим, а након смрти Гудурашеве њен отац се није појавио на сахрани.

Није хтјела помоћ

Након што је Јелка Пантић скочила са другог спрата и задобила теже повреде, наводно је узвикивала да не жели помоћ јер је хтјела да себи пресуди.

Она је медицинском особљу које јој је помагало рекла:

"Зашто ми помажете када ћу опет ово урадити?"

У Служби хитне помоћи је изјавила да је оставила и опроштајно писмо. Међутим, из полиције нису саопштили да ли је писмо и пронађено, као ни друге детаље.

Самоубиства

Двије особе убиле су се у суботу на подручју Бијељине.

Старац Саво Чембић (77) из Бијељине убио се хицем из пиштоља у кући у бијељинској улици Боре Станковића. Полицији је овај догађај пријављен у 11.55 часова, а према пријави, самоубиство је почињено у периоду између 8.30 и 11.55 часова.

У истом периоду полицији је пријављено да се убио и бивши директор пословнице ФИС Витез у Бијељини Драго Јовановић (64). И он се убио из пиштоља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана