Ловре остао и без посла на УКЦ РС

ГС
Ловре остао и без посла на УКЦ РС

БАЊАЛУКА - Хирургу Маринку Ловри, који затворску казну од годину дана издржава у Казнено-поправном заводу (КПЗ) Бањалука на Туњицама, након што је правоснажно осуђен по оптужбама да је пацијенткињи С.С. током операције извадио погрешан орган, остао је без посла у Универзитетском клиничком центру (УКЦ РС) Републике Српске.

"Др Маринку Ловри радни однос у Установи престао је 22. марта због ступања на издржавање казне затвора. Радни однос престао је у складу са Законом о раду јер се због изречене казне затвора у трајању од годину дана, ради о случају када радни однос престаје независно од воље послодавца и воље радника", речено је за "Независне новине" из УКЦ РС.

Наиме, у Закону о раду Републике Српске наведено је да раднику престаје радни однос, независно од његове воље и воље послодавца, ако је радник осуђен на безусловну казну затвора или на мјеру безбједности, васпитну или заштитну мјеру у трајању дужем од шест мјесеци, са даном почетка извршења казне, односно мјере.

Извор "Независних новина" појаснио је да у конкретном случају, по сили закона, Ловри престаје радни однос.

"Члан 176 Закона о раду то предвиђа. Чак и кад би послодавац хтио да га задржи или амнестира, њему престаје радни однос", преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана