Лопови остали празних шака у мртвачници

Сања Амиџић
Лопови остали празних шака у мртвачници

Мостар - Полиција трага за разбојницима који су покушали да опљачкају Градску мртвачницу "Бијели бријег" у Мостару. Они су упали у пословну зграду у намјери да нађу и обију сеф са новцем али су остали празних шака јер их је аларм растјерао.

Покушај пљачке десио се јуче ујутро око 3.30 часова. Група разбојника је развалила улазна врата и ушла у пословни дио мртвачнице. Један од пљачкаша је пријетећи пиштољем онеспособио чувара док су други безуспјешно трагали за мјестом гдје стоји новац у овој установи.

- Намјера им је била да нађу сеф Градске мртвачнице које се бави продајом опреме и погребним услугама. Надали су се добром плијену! Чим су ушли почели су претурати по просторијама. Међутим, на објекту се убрзо активирао аларм па су се они разбјежали необављеног посла - казао је извор "Гласа Српске". 

Директор Градске мртвачнице "Бијели бријег" Зоран Сопта рекао је да разбојници нису тукли чувара, како се спекулисало у први мах, него су му пријетили пиштољем.

- Са столова су порушили рачунаре, списе и други канцеларијски материјал. Тражили су сеф међутим нису га нашли - казао је Сопта.

Додао је да није познато колико је било разбојника али сумња да их је било више с обзиром на то како су брзо ушли те онеспособили чувара за било какву реакцију.

Из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона рекли су да је полиција по доласку на лице мјеста затекла само обијена врата јер су разбојници већ били у бијегу.

- Инспектори су током увиђаја изузели одређене трагове и доказе у циљу проналаска извршилаца и расвјетљавања овог кривичног дјела - казали су мостарској полицији.

Ово није први пут да је мостарска мртвачница мета пљачкаша. Сличан случај догодио се 2006. године када је у просторије овог предузећа провалио бивши радник мртвачнице у намјери да покраде новац. И он је остао празних шака…

Плијен од осам КМ

Да лопови не бирају одакле ће украсти новац говори и податак да је недавно у Сутини код Мостара проваљено у цвјећару на тамошњем гробљу одакле је украден новац. Међутим, лопов у овом случају није имао пуно користи јер је у каси цвјећаре пронашао и украо само осам марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана