Љубоморном бомбашу 11 година затвора

небојша томашевић
Љубоморном бомбашу 11 година затвора

Бањалука - Горан Вучковић (44) из Сефероваца код Градишке осуђен је у бањалучком Окружном суду на 11 година затвора јер је бомбом покушао да убије бившу дјевојку Сузану Прерад.

Истом пресудом ослобођен је оптужби за недозвољено држање оружја. Пресуду је изрекло судско вијеће којим је предсједавао судија Пане Гаврић. За овакву пресуду гласала су два члана судског вијећа док је судија Милан Благојевић издвојио своје мишљење. Он сматра да је Вучковић требало да буде ослобођен оптужби и за покушај убиства.

Вучковић је Прерадову покушао да убије из љубоморе јер није жељела да настави везу с њим. 

Према пресуди он је у јулу прошле године пред улазна врата њеног стана у Александровцу код Лакташа оставио врећицу у коју је је сакрио бомбу у намјери да је убије. На тој врећици је писало "За Сузану" и у њој је  била цедуља "Поз од друга". У врећицу  је ставио и чипс намијењен њеној кћерки, хепо коцке за потпалу ватре и мало ситних дрва за потпалу. Бомбу је посебно умотао у кору од дрвета и ставио међу ситна дрва  тако је прикрио да Прерадова никако није могла знати за њу.

- Знао је да ће оштећена кад-тад "поклон" употријебити и наложити дрва па ће бомба под утицајем ватре експлодирати. Рачунао је да ће порукама потврдити повјерење дјевојке у безазленост поклона. До експлозије је дошло 16. јула око 16.30 када је Прерадова због хладног времена, садржај из врећице ставила у пећ у дневном боравку стана и потпалила ватру - прочитао је пресуду Пане Гаврић.

У тренуту експлозије Прерадова је клечала испред пећи, а том приликом је задобила  тешке повреде  лица,  лијеве шаке и опекотине по тијелу.

Вучковићев адвокат Јевто Јанковић најавио је жалбу на овакву, како каже, скандалозну пресуду.

- Осуђен је невин човјек само на основу полицијског признања без и једног доказа - рекао је Јанковић.

Мјере забране

Након изрицања пресуде Горану Вучковићу продужене су мјере забране. Према тим мјерама он не смије да напушта пребивалиште без одобрења, забрањено му је путовање и одузета су му лична документа. Обавезан је да се  јавља у полицију. У изречену затворску казну урачунато му је вријеме које је провео у притвору од 17. јула до 17. октобра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана