Љубијa код Приједора: Потегао сјекиру па добио коцем по глави

Н. Томашевић, С. Тасић
Љубијa код Приједора: Потегао сјекиру па добио коцем по глави

Приједор - Полиција је привела Љубана Пејића (59) јер је коцем ударио у главу и повриједио комшију Душана Вукојевића (40) у Љубији код Приједора.

Свађа и туча између комшија избила је у понедјељак поподне, а полицији је овај случај пријављен око 18.40 часова као нарушавање реда и мира.

- Доласком на мјесто догађаја полиција је затекла повријеђеног Д. В. и утврдила да га је ударио комшија Љ. П., који је такође затечен на мјесту догађаја. Нападач је ухапшен и том приликом алкотестиран. Утврђено је да у крви има 0,14 промила алкохола - саопштено је из Центра јавне безбједности Приједор.

Додали су да је повријеђени превезен у болницу у Приједору, гдје му је указана помоћ.

У полицији нису могли да говоре о мотиву овог сукоба, само су рекли да је свему претходила свађа.

Извор близак истрази је казао да су комшије Пејић и Вукојевић и раније имали размирице и да су се често свађали.

- Тог дана опет су се због нечег посвађали испред зграде. Обојица су изгледали пијани, али не могу то да тврдим. Током свађе Вукојевић је Пејића ударио сјекиром по тијелу, али није га посјекао. Тада је Пејић побјегао од њега у оближњу шталу гдје држи коња. Вукојевић је кренуо за њим, а он је истрчао из штале с коцем у рукама и ударио га у главу - казао је један од очевидаца не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима, све је то посматрала Пејићева супруга и позвала полицију, која је убрзо стигла и спријечила даљи сукоб.

- Срећом да су дошли на вријеме, с обзиром на то да је један имао сјекиру, а други дрвени колац. Да су се наставили тући, ко зна како би се све завршило. Полиција је ухапсила Пејића, а Вукојевића су одвезли у болницу. Зашто су се овај пут посвађали, то још нико не зна - казао је овај мјештанин Љубије.

У приједорском ЦЈБ су истакли да ће о овом случају више детаља имати тек након истраге.

- У зависности од тежине повреда, у сарадњи с тужиоцем биће одлучено да ли ће се осумњичени теретити за наношење повреда или нешто друго - истакли су у ЦЈБ Приједор.

Вукојевић

Супруга Душана Вукојевића је мајка настрадале Дрене Јовић, која се у недјељу утопила у Томашичком језеру. Несрећна жена је у вријеме сукоба између Вукојевића и Пејића била на сахрани кћерке. Мјештани Љубије су рекли да се она раније развела од оца настрадале дјевојке и преудала за Вукојевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана