Љубавницима потврђене 24 године робије због убиства

Сања Амиџић
Љубавницима потврђене 24 године робије због убиства

Ливно - Врховни суд ФБиХ потврдио је пресуду Кантоналног суда Ливно којом су Миладин Боснић (41) и његова љубавница Зора Трнинић (41) из Дрвара осуђени на укупно 24 године робије због убиства Зориног супруга Перице Трнинића (40) из Дрвара.

Суд је пресуду потврдио након што је вијеће претходно одбило жалбе одбране и оптужбе у овом случају.

Према пресуди, Боснић је осуђен на 14 година затвора због убиства Трнинћа, док је Зора добила десет година робије, јер је помагала љубавнику у извршењу овог кривичног дјела.

Боснић је 30. августа 2015. године из ловачке пушке сачмарице у насељу Трнинића бријег пуцао Трнинићу у потиљак док је сјекао дрва. Тијело са више сачми у глави и врату пронађено је у шуми Аташевац код Дрвара.

Према тадашњим причама, љубавници су сковали паклен план како би се ријешили Зориног мужа и докопали се његове стоке, коју су планирали да продају и тако дођу до пара. Све је требало да изгледа као злочин по непознатом извршиоцу.

Трнинић је кобног дана отишао у шуму да сијече огрев за предстојећу зиму. Боснић, који је био у љубавној вези са његовом супругом знао је за то. Истрагом је утврђено да се убица до шуме довезао аутомобилом, а потом је пола сата пјешачио кроз шуму да би дошао до мјеста злочина.

Дошуњао се до погодног мјеста за убиство и када је видио да Трнинић не обраћа пажњу пришао му и из непосредне близине пуцао из ловачке пушке у потиљак. Након тога је побјегао.

Трнинићева наводно не знајући ништа кренула је са троје дјеце, рођацима и комшијама да тражи мужа, јер се није вратио кући. Перичино тијело пронађено је другог дана поред једног великог стабла у шуми у којој је убијен. Она је разоткривена на основу телефонског позива и СМС поруке коју је кобне вечери послала љубавнику.

Зора је дојавила убици да је Перица отишао сам у сјечу шуме и да искористи прилику да га ликвидира. Мотив је био користољубље. Она је након сахране супруга убрзо продала стадо од 250 оваца, а добијени новац је намјеравала да подијели са Боснићем. Убица се крио скоро 30 дана, али је откривен и ухапшен. Крајем септембра прошле године он је признао брутално убиство. Љубавни пар у јуну прошле године првостепено је осуђен на 24 године затвора.

Арсенал оружја

Полиција је након хапшења Миладина Боснића у Подовима код Дрвара претресла његову кућу, гдје је пронашла двије аутоматске и једну полуаутоматску пушку, ручну бомбу и муницију, због чега је, поред убиства, осуђен и за недозвољено држање оружја. За то дјело је добио три мјесеца затвора која су му урачуната у укупну казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана