Љекар Голић суспендован с мјеста начелника

Н. Т.
Љекар Голић суспендован с мјеста начелника

БАЊАЛУКА - Љекар Дарко Голић, осумњичен за обљубу пацијента, суспендован је са мјеста начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске, потврђено је “Гласу Српске” у УКЦ.

Како су појаснили у овој установи, одлука о суспензији ће трајати до окончања судског поступка.

Голићу је након хапшења Основни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор и та мјера је недавно потврђена, када је одбијена жалба адвоката на притварање.

Њега тужилаштво терети да је починио кривично дјело обљуба над немоћним лицем 19. јануара. Према информацијама из истраге, Голић је осумњичен да је пијан обљубио немоћног пацијента који је био у „шок соби“ и који се није могао бранити јер је због самоповређивања био везан. Пацијента је љубио и дирао по интимним дијеловима тијела, а то је према документима из истраге видјело пет свједока, а то је потврдио и пацијент.

У тужилачком спису за одређивање притвора наводи се да основана сумња да је Голић починио кривично дјело произилази из изјава 12 свједока. Сазнајемо да је пет свједока изјавило да је љекар пијан приликом визите 19. јануара љубио пацијента уста те да је то наставио да ради и поред њиховог присуства. Свједоци су изјавили да су примијетили да пацијент има угризе на врату и друге трагове који указују на злостављање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана