Ликвидација Лазаревић наручена из криминалног миљеа

Небојша Томашевић
Ликвидација Лазаревић наручена из криминалног миљеа

Бањалука - Убиство Мирослава Лазаревића (32) из Источног Новог Сарајева, осуђиваног члана ауто-мафије из Источног Сарајева, наручено је из криминалних кругова.

За његову ликвидацију полиција сумњичи ухапшене Александра Булатовића (30) из Источног Сарајева и Сашу Видовића (34) из Бијељине. Њима је још увијек непознати налогодавац платио да почине злочин.

На ванредној конференцији за новинаре Министарства унутрашњих послова (МУП) РС потврђено је да је убиство почињено из користољубља.

- Према досадашњим доказима осумњичени су добили или новац или им је омогућена друга корист и награда за овај злочин. У овом случају постоји налогодавац убиства, али чињенице у вези са тим се још истражују, те за сада није познато ко је наручилац - казао је начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС Дарко Илић.

Додао је да се овај случај може повезати са организованим криминалним групама у БиХ, али и региону. Илић није могао да открива друге детаље и да каже да ли је наручилац из БиХ или из неке друге државе.

Лазаревић је убијен у недјељу два часа иза поноћи када су убице пуцале на њега из аутоматске пушке док се возио у  "голфу А7" у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву. Нападачи су побјегли са лица мјеста, али су брзо откривени и ухапшени. Видовић и Булатовић ухапшени су након што су запалили BMW X5 у сарајевском насељу Храсно. Булатовић је бјежећи од полиције са себе скидао одјећу и бацао је да не би био препознат па је ухапшен у гаћама. Видовић је ухапшен неколико минута касније. У изгорјелом аутомобилу нађена је аутоматска пушка која је оштећена па није познато да ли ће моћи да се вјештачи.

Осумњичени за убиство Мирослава Лазаревића, у Источном Сарајеву, пребачени су из Републичког тужилаштва у Окружно тужилаштво Бањалука.

Познати полицији

Убијени Мирослав Лазаревић, али и осумњичени за његову ликвидацију Саша Видовић познати су полицији по кривичним дјелима. Лазаревић је 2009. године због изнуде осуђен на три мјесеца затвора и казну од 5.000 КМ јер је као члан ауто-мафије од Вилима Карловића изнудио 2.000 евра за поврат аутомобила "мерцедес", власништво Министарства одбране БиХ. Видовић је познат по крађама возила и он је 2009. године рањен у Новом Саду након што га је са још једним лицем полицајац ухватио у крађи "аудија А6".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана