Леш дјевојке у Уни пронашли рибари

С. Тасић, С. Амиџић
Леш дјевојке у Уни пронашли рибари

Приједор - Тијело Душке Џевер (17) из Приједора, која је 5. марта пала са сплава у ријеку Сану, пронашли су рибари у ријеци Уни код Доње Градине недалеко од Козарске Дубице.

Леш је у води примијећен у сриједу око 18.30 часова. Локални рибари случај су одмах пријавили полицији и Ватрогасној јединици Козарска Дубица који су по доласку на лице мјеста тијело извукли на обалу.

Како незванично сазнајемо, ујак и очух идентификовали су Душку Џевер која је прије 17 дана пала са приједорског сплава у Сану. Очух Вељко Глигић за "Глас Српске" кратко је рекао да ће тијело данас бити послато ради обдукције у Завод за судску медицину РС.

- Сахрана је планирана сутра у Приједору - казао је потресени Глигић.

Полиција је обавила увиђај и констатовала да у овом случају нема елемената кривичног дјела.

- Настављена је истрага с циљем утврђивања околности проналаска тијела и узрока смрти - казали су у Центру јавне безбједности Приједор.

Несрећна дјевојка пала је са ограде сплава у набујалу Сану 5. марта око два часа иза поноћи када је са друштвом дошла са прославе рођендана из града.

Она је са пријатељем изашла на палубу гдје је сјела на ограду сплава. У једном моменту изгубила је равнотежу и пала у воду. Друштво које је с њом било на сплаву почело је да галами, тражи помоћ и трчи низ обалу дозивајући Душку. У тим тренуцима у близини се задесио један случајни пролазник који је скочио у воду и покушао да пронађе дјевојку, али све је било узалуд.

Од тада су свакодневно за Џеверовом трагали припадници Цивилне заштите, ватрогасци, полиција и породица. У помоћ им је прошле седмице притекла јединица из Словеније са псима посебно обученим за потрагу на води и под водом, али све је било безуспјешно.

Градоначелник

Породици малољетнице телеграм саучешћа упутио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

- Саосјећамо са тугом породице и не налазим ниједну примјерену ријеч којом бих могао изразити ријечи утјехе, прије свега мајци која је изгубила своју кћерку, а и осталим члановима породице - казао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана