Лажном куповином аутомобила преварио грађане за 3.000 марака

Агенције
Лажном куповином аутомобила преварио грађане за 3.000 марака

Брчко - Тужитељство Брчко Дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Ш.Џ. због основане сумње да је лажно договарајући куповине аутомобила варао њихове власнике оштетивши их за укупан износ од три хиљаде марака.

Тужитељтсво је 42-годишњака из Брчког, који је раније осуђиван за имовинска и друга казнена дјела, оптужило да је крајем протекле и почетком ове године, лажно се представљајући као купац, преузимао посјед над возилима након чега власницима не би платио договорену купопродајну цијену.

Како је приопштено из Тужитељства Брчко Дистрикта БиХ, оптужени је у вршењу казнених дјела исказао нарочиту упорност користећи се при том различитим средствима обмане како преузети аутомобил не би платио.

Тако је у једном случају након предаје возила позвао полицију тврдећи како га власник возила, када је захтијевао новац, узнемирава, док је у другом искористивши указано повјерење власника да на тренутак сам остане у возилу у истом побјегао с лица мјеста, наводи се у оптужници.

Постоји основана сумња да је оптужени поступајући на наведени начин у више наврата оштетио власнике за износе од седам стотина до хиљаду и по конвертбилних марака, чиме би починио продужено казнено дјело преваре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана