Лажним стоткама плаћао рачуне

С. А.
Лажним стоткама плаћао рачуне

Прњавор - Бранислав Репић (23) из Прњавора ухапшен је у том граду због сумње да је лажним новчаницама од 100 марака плаћао рачуне на бензинским пумпама, продавницама и кафанама.

Према полицијском извјештају, осумњичени је у више наврата током јануара ове године у Прњавору, Станарима и Дервенти пустио у оптицај више фалсификованих новчаница за које је знао да су лажне.

Извор близак истрази рекао је да је Репић покушао у најмање 17 случајева да преда лажне новчанице како би за кусур добио исправан новац.

- Осумњичени је у појединим случајевима успијевао да замијени новац док у некима није - казао је извор "Гласа Српске". Додао је да су новчанице израђена веома добро и да је тешко уочити да су оне лажне.

У Центру јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог, рекли су да је полиција претресом осумњиченог пронашла и одузела 34 новчанице у апоенима од 100 марака.

- Одузет је и новац за који се сумња да је настао извршењем овог кривичног дјела - казали су у бањалучкој полицији.

Додали су да је полиција наставила даљу истрагу у циљу утврђивања поријекла фалсификованог новца.

Репић је ухапшен у оквиру акције "Валута" а терети се за кривично дјело фалсификовања новца. Он је након саслушања пуштен на слободу и полиција ће против њега поднијети извјештај Окружном тужилаштву Бањалука.

Слична акција под називом "Штампач" изведена је у Приједору прошле године. Тада је пао Дарко Тодоровић звани Аркан (21) из Омарске због сумње да је у својој кући имао мини-штампарију гдје је штампао лажне новчанице у апоенима од 50 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана