Лажним потврдама Љубомир Видовић Бели из Градишке до 1,1 милион КМ

Небојша Томашевић
Лажним потврдама Љубомир Видовић Бели из Градишке до 1,1 милион КМ

Бањалука - Љубомир Видовић (40) Бели из Градишке пријављен је бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да је на основу лажних отпремница и потврда о плаћању у приватном предузећу "Бели Борна" незаконито присвојио око 1,1 милион КМ.

Из МУП-а Републике Српске су, наводећи његове иницијале, саопштили да га терете за злоупотребу овлашћења у привреди.

Према незваничним информацијама, Видовић је власник предузећа "Бели Борна", преко којег је и починио злоупотребе. Сједиште овог предузећа је у Александровцу код Лакташа.

Видовића полиција сумњичи да је злоупотребе починио приликом куповине дрвних сортимента за своје предузеће.

- Он је састављао лажне потврде и отпремнице и на њима приказивао лажни биланс пословања предузећа. Такође је састављао и лажне потврде о плаћању, пријему и продаји дрвних сортимената. На тај начин он је "зарадио" поменути новац - наводи се у полицијском извјештају који је против њега достављен тужилаштву.

Иначе, Видовић је познат као организатор разних спортских ревија и концерата познатих пјевача у Бањалуци. Прије неколико година организовао је и боксерску и кик-боксерску ревију "Ноћ свјетских шампиона" на бањалучком Градском стадиону.

Видовић је 2013. године привођен због напада на полицајца. Све се десило током априла те године када је полицајац наишао на саобраћајну несрећу у мјесту Дубраве код Градишке. У овој несрећи учествовали су Самир Чавалић, који је возио "мерцедес" и Горан Галић с "пасатом". Након што је полицајац изашао из аута, видио је свађу и да је Видовић, који је био сувозач у "мерцедесу", напао Галића. Тада је из ЦЈБ Бањалука саопштено да је Видовић напао и ударио у главу полицајца када је он покушао да спријечи даљи напад и малтретирање Галића. Видовић је све оптужбе негирао и казао да је полицајац потегао пиштољ на њега без икаквог разлога.

Покушали смо јуче да ступимо у контакт са Видовићем, али до закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели.

Атентат

Љубомир Видовић је 2006. године преживио атентат када је под његово возило постављена експлозивна направа. "Паклена машина" активирана је када је сјео у аутомобил. Том приликом је задобио лакше повреде, а возило је у потпуности уништено. Мотив напада није званично откривен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана