Лажним дипломама до лиценце за возаче

Н. Т.
Лажним дипломама до лиценце за возаче

Бањалука - Против Жељка Новковића (43), Миленка Јовичића (32) из Српца, Дарка Јешића (28) и Мирослава Радујковића (46) из Лакташа и Бранислава М. (58) из Дервенте, који се терете за фалсификовање исправе, ЦЈБ Бањалука поднио је извјештај Окружном тужилаштву, сазнаје "Глас Српске".

Они су били ухапшени у акцији "Лиценца", која је спровођена од децембра прошле до краја јануара ове године, али су пуштени да се бране са слободе.

Сумња се да су они купили лажне дипломе за возаче моторних возила, у којима је било наведено да су издате од Техничке школе Бањалука, што није било тачно, а које су употријебили као праве. Осим за фалсификовање исправе терете се и за навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

На основу тих диплома Министарство саобраћаја и веза РС издало им је легитимацију за возача моторних возила, а Министарство транспорта и комуникација БиХ исказницу возача.

Наводећи њихове иницијале, из ЦЈБ Бањалука је саопштено да је током истраге провјерама утврђено да Техничка школа у Бањалуци није ниједном од осумњичених издала диплому.

Осумњичени Новковић јуче је "Гласу Српске" рекао да у вези са овим догађајем не може да прича, јер се налази у иностранству.

Ово је други случај откривених лажних диплома на основу којих је више особа добило лиценце за возаче. У акцији "Диплома" полиција је у мају прошле године открила фалсификаторе који су продавали лажне дипломе, као и лиценце за возаче. Утврђено је да су фалсификатори продали највише диплома на основу којих су купци добијали лиценце за возаче. Због фалсификовања оптужени су Драган Ћућуз, Борислав Лакић, Мирослав Чулић, Гордан Војводић из Мркоњић Града, Роберт Марковић из Бањалуке и Горан Поњевић из Шипова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана