Лажним бомбама по конкуренцији

Небојша Томашевић
Лажним бомбама по конкуренцији

Бањалука - Менаџер ноћног клуба "Кристал" у Бањалуци Предраг Келечевић звани Кеки приведен је и испитан у полицији због сумње да је лажно пријавио да су постављене бомбе у ноћним клубовима "Андерграунд" и "Драма".

Истрагом је утврђено да је он 2. августа ове године позвао бањалучки полицију с јавне говорнице и рекао постављена је бомба у конкурентским ноћним клубовима. Позив је трајао свега неколико секунди.

Из ЦЈБ Бањалука је, наводећи Келечевићеве иницијале, саопштено да га терете за лажно пријављивање кривичног дјела. Навели су да су против њега поднијели извјештај бањалучком Окружном тужилаштву.

- Након пријаве да су у два бањалучка ноћна клуба постављене бомбе полиција је изашла на лице мјеста и морала да евакуише више од 500 гостију. Противдиверзионим прегледом клубова утврђено је да се ради о лажној дојави. Истрагом је полиција открила ко је особа која је позвала и слагала полицију у овим случајевима те га је привела и испитала - наводи се у извјештају против Келечевића.

Извор близак истрази је казао да је полиција од почетка сумњала да би лажне дојаве о бомбама у ноћним клубовима могле бити "ствар рјешавања конкуренције". То се у овом случају и испоставило.

Келечевић јуче није желио да разговара о овом случају те је кратко казао  да нема коментар и да ништа не може да каже. Према незваничним информацијама исте вечери када је Келечевић слагао да су постављене бомбе у "Андерграунду" и "Драми" неко је пријавио да је постављена бомба и у ноћном клубу "Кристал" гдје он ради. Тако је те вечери и овај објекат био евакуисан и није радио неко вријеме.

Према незваничним информацијама сумња се да је лажна  дојава о постављеној бомби у "Кристалу" наљутила Келечевића па се одлучио да узнемири  конкуренцију уништи им посао и зараду.

Према Кривичном закону РС за дјело које је починио Келечевић предвиђена је новчана или казна затвора до двије године.

Статистика

Према подацима МУП-а Републике Српске ове године је до средине августа забиљежено 18 лажних пријава о постављеним бомбама у ноћним клубовима. Највише пријава било је на подручју Бањалуке. Прошле године таквих случајева било је само седам.

Случај који је ове године највише узнемирио јавност у Бањалуци десио се у фебруару када је у само четири дана два пута пријављено да је у Основном суду у Бањалуци постављена бомба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана