Лажни бомбаш погријешио суд?

Н. Томашевић, М. Вујић
Лажни бомбаш погријешио суд?

Бањалука - Особа која је лажно пријавила да су у бањалучком Основном суду постављене двије бомбе имала је циљ да уплаши запослене у Основном суду у Градишци, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак правосуђу казао је да полиција има одређене доказе да је дојаву упутио мушкарац који је раније изгубио спор у Основном суду у Градишци.

- Он је изреволтиран тиме желио да уплаши раднике Основног суда у Градишци и да им се на тај начин освети. С обзиром на то да је био на подручју Бањалуке када је позвао број 122, добио је бањалучки Оперативни центар МУП-а РС умјесто полиције Градишка. Дежурном оператеру је само рекао да је у Основном суду постављена бомба и спустио слушалицу. Није рекао да мисли на онај у Градишци. Он је дојаву упутио путем мобилног телефона с мреже "Хало" с почетним бројем 064 - казао је овај извор.

У ЦЈБ Бањалука истакли су да су у оквиру истраге о бомбама саслушали неколико особа.

- За сада нико није осумњичен нити је откривен мотив. Истрага је у току и не можемо откривати детаље - казала је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

Дојава о наводном постављању двије бомбе упућена је у понедјељак у 7.55 часова, пет минута прије почетка рада бањалучког Основног суда. Полиција је убрзо блокирала околне улице и улазе у суд.

Малобројни запослени и странке су изашли без панике. Окупљени грађани питали су се у чуду шта се дешава.

- Да није неко убијен или је суд опет запаљен - питала је једна Бањалучанка када ју је полиција замолила да не пролази улицом поред суда.

Појединци су се питали како неко може да постави бомбу у суд који обезбјеђује полиција и који има детектор метала на улазу. Противдиверзиони преглед зграде у потрази за бомбама трајао је око два часа. Утврђено је да нема експлозивних направа те су се након тога запослени вратили у своје канцеларије и наставили да раде.

Старатељство

Према незваничним информацијама, мушкарац који је дојавио да су у суду постављене бомбе изгубио је спор у вези са старатељством над дјететом у бракоразводној парници.

Овај спор је вођен у Основном суду у Градишци и недавно је окончан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана