Лажни безбједњак спалио ауто ради осигурања

Невена Бунић
Лажни безбједњак спалио ауто ради осигурања

Лакташи - Милош Поповић (63) из Лакташа ухапшен је због сумње да је спалио свој “мерцедес МЛ 320 ЦДИ”, а потом пријавио крађу возила да би наплатио штету од аустријске осигуравајуће куће.

Поповић је након хапшења спроведен у Окружно тужилаштво у Бањалуци, гдје је саслушан и пуштен да се брани са слободе.

Он је у својој превари ишао толико далеко да се позвао на дипломатски имунитет Србије, јер се истражиоцима представио као припадник службе безбједности Србије, показујући значку ове полицијске агенције, за коју је утврђено да је лажна.

Преварант је полицији пријавио да му је у ноћи између понедјељка и уторка испред куће украден скупоцјени теренац, а све са намјером да наплати позамашну суму од аустријске осигуравајуће куће, код које је возило било каско осигурано. Провјеравајући наводе пријаве, полиција је обавила увиђај на лицу мјеста и утврдила бројне нелогичности у његовом исказу.

- Открили смо да нема трагова крађе аутомобила, као и низ других сумњивих информација у његовом исказу. Осумњичени М. П. се током испитивања у полицијској станици позвао на дипломатски имунитет, показујући полицајцима службену легитимацију једне полицијске агенције у Србији. Накнадно је утврђено да је значка лажна - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Додала је да су истражиоци утврдили да је осумњичени с намјером наплате осигурања, уз помоћ помагача спалио свој скупоцјени “мерцедес”.

- Аутомобил је пронађен у Усјеку, на споредном путу у Котор Варошу. Током истраге одузети су разни предмети који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку - навела је Маркановићева.

Истакла је да се осумњиченом на терет ставља да је починио кривична дјела лажно пријављивање кривичног дјела, лажно представљање, осигураничку превару и фалсификовање исправе.

Аустрија и Србија

У Полицијској управи Бањалука рекли су да су у овом случају сарађивали са полицијским агенцијама из Аустрије и Србије.

- Са њима смо размјењивали информације с циљем доказивања кривичних дјела за која се сумња да их је М. П. починио на њиховом подручју - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана