Лакташанин запалио каско осигурани џип, па пријавио крађу

nezavisne.com
Лакташанин запалио каско осигурани џип, па пријавио крађу

Бањалука, Лакташи - Полиција терети Милоша Поповића (63) из Лакташа да је запалио каско осигурани мерцедес МЛ 320 ЦДИ, а затим слагао да је то возило украдено, потврђено је “Независним”.

Тај Лакташанин спроведен је у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а сумњиче га за лажно пријављивање кривичног дјела, лажно представљање, осигураничку превару и фалсификовање исправе.

Полицијској управи Бањалука, 24. јула, он је пријавио да му је непознато лице ноћ раније испред куће украло тај теренац.

“Проверавајући наводе пријаве, полицајци су на основу увиђаја утврдили да нема трагова који упућују на то да је ауто украдено, а даљим радом, утврдили су и низ нелогичности у његовом исказу”, рекли су за “Независне” из полиције.

Током испитивања, Поповић се позвао на дипломатски имунитет, показујући полицајцима службену легитимацију Србије, за коју је накнадно утврђена да је лажна. Незванично сазнајемо да се представљао као припадник Службе безбедности.

“Даљим радом утврђено је да је осумњичени у намјери наплате осигурања, уз помоћ другог лица, запалио наводно отуђено возило, које је и пронађено у мјесту Усјек, на споредном путу у општини Котор Варош”, саопштила је Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

Током истраге пронађени су предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана