Лакташанин ухапшен због напада, а његов суграђанин јер је вријеђао и ометао полицајце

Јасмина Салопек
Лакташанин ухапшен због напада, а његов суграђанин јер је вријеђао и ометао полицајце

БАЊАЛУКА – Александар В. (38) из Лакташа ухапшен je због сумње да je испред угоститељског објекта у овом граду наниo повреде главе једној особи, а његов суграђанин Слободан П. (27) јер је након доласка полиције на мјесто напада вријеђао и ометао полицајце, сазнаје „Глас Српске“.

И Александар В. и Слободан П. Били су пијани.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су, наводећи иницијале осумњичених, да су они ухапшени у суботу због више кривичних дјела.

-Службеници Полицијске станице Лакташи лишили су слободе лице А. В. због сумње да је починио кривично дјело тјелесна повреда, а лице С. П. због прекршаја ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција – саопштно је из полиције.

У полицији су појаснили да је истог дана, око 22,15 часова, пријављено  да се испред угоститељског објекта у Лакташима налази лице са видим повредама у предјелу главе. На лицу мјеста извршен је увиђај, а оштећеном лицу је указана љекарска помоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

-Предузимањем мјера и радњи службеници су утврдили да се лице А. В. може довести у везу са извршењем предметног кривичног дјела, те је ухапшен и подврнут испитивању на присуство алкохола, којом приликом је утврђено да има 2,02 промила алкохола у организму – појаснили су у полицији.

Истичу да је другоосумњичени Слободан П. током увиђаја вријеђао полицајце, те се оглушио о законито издато наређење због чега је ухапшен.

-С.П. је такође подврнут испитивању на присуство алкохола, а том приликом је утврђено да има 2,18 промила алкохола у организму – наводе из полиције.

У току је рад на документовању предмета, након чега ће Окружном тужилаштву Бањалука против А. В. бити достављен извјештај о кривичном дјелу, а против С. П. слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана