Лакташанин оптужен због снимања секса са малољетницом

Н.Т.
Лакташанин оптужен због снимања секса са малољетницом

БАЊАЛУКА – Марко Кнежевић (42) из Трна, који је ухапшен у децембру 2019. године, јер је снимао сексуалне односе са двије дјевојке од којих је једна била малољетна, оптужен је за искориштавање дјеце за порнографију и неовлаштено фотографисање, потврђено је „Гласу Српске".

Оптужило га је бањалучко Окружно тужилаштво и како нам је казала портпарол ове институције Маја Ђаковић – Видовић оптужница је подигнута  27. децембра лани. Он је нагласила да је оптужницу потврдио Основно суд у Бањалуци 25. јануара ове године, али да у циљу заштите малољетне жртве не може да говори детаље и оптужница није јавно доступна.

Из овог Окружног тужилаштва је непосредно након хапшења Кнежевића,  наводећи његове иницијале,  саопштено да се он сумњичи  да је кривична дјела починио од 2017. до 2018. године, на штету двије оштећене особе. Кнежевић је тада сумњичен и за навођење дјетета на проституцију, али за то дјело није оптужен. Према незваничним информацијама из истраге он је имао секс са двије жене, од којих је једна малољетна, а неке снимке је објавио на интернету.

Иначе, Кнежевић је након хапшења и цијелог скандала био кандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштине општине Лакташи, на локалним изборима 2020. године. Уколико се докаже кривица Кнежевићу пријети од једне до осам година затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана