Крвави обрачун у Живиницама: Ножем на смрт избо радника обезбјеђења

Небојша Томашевић
Крвави обрачун у Живиницама: Ножем на смрт избо радника обезбјеђења

Живинице - Алмин Алић из Бановића (26), осумњичен да је ножем на смрт избо радника обезбјеђења кафића "Сунце" у Живиницама Халила Авдића (40).

Алић је напао Авдића у ноћи 14. фебруара током прославе Дана заљубљених. Ножем га је убо више пута у груди. Несрећни Авдић након убадања ножем давао је знаке живота и превезен је у живинички Дом здравља гдје је преминуо.

Алић је починио злочин када га је радник обезбјеђења  покушао да удаљи из локала јер је пијан правио неред и малтретирао госте. Сазнајемо да је током инцидетна  осумњичени за убиство повриједио и Авдићевог брата, а и сам је задобио повреде током нагуравања и туче. Због тога је и он пребачен у Дом здравља у Живиницама, гдје се није смирио већ се поново сукобио са братом своје жртве када га је уочио у болници. Када је стигла полиција нападач је покушао да побјегне и сакрије се. Током хапшења Алић је  ударио једног полицајца и повриједио га. Ипак брзо је савладан, а потом убрзо одвезен у Универзитетско-клинички центар Тузла гдје је  задржан. Ту га чува полиција док му се санирају повреде које је задобио у сукобу.

Алић је полупао и аутомобил убијеног Авдића који се налазио испред кафића "Сунце".

У Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона потврдили су да је сукоб започео 14. фебруара током прославе Дана заљубљених у кафићу  "Сунце".

- Осумњичени Алић се у једном тренутку почео агресивно понашати према другим гостима. Ситуацију су покушали ублажити радници обезбјеђења међу којима је био и Авдић. Он је видјевши да се гост не смирује покушао да га удаљи из локала. Међутим,  Алић је тада потегао нож и убо Авдића у грудни кош, али и посјекао његовог брата - рекли су у Тужилаштву.

Према њиховим ријечима у овом случају још увијек се утврђују све околности инцидента које су довеле до убиства.

Истакли су да је покренута опширна истрага током које ће бити саслушани сви који имају везе с овим случајем.

Сазнајемо да су наређена и вјештачења и алкотестирања особа које су биле укључене у инцидент да се утврди ко је био пијан, а ко тријезан.

У Тужилаштву ТК су казали да мотиви овог трагичног сукоба нису утврђени и да ће више појединости бити познато након завршетка истраге.

Истакли су да за сада Алића  осим за убиство терете  и за наношење тешких повреда оштећење туђе ствари и напад на службену особу.

Породица

Убијени Халил Авдић годинама је радио као радник обезбјеђења у кафићу "Сунце" у Живиницама. Иза њега су остали  супруга и двоје малољетне дјеце

- За Халила имам само ријечи хвале као комшију и човјека. Ово је страшно шта се дешава и како људи страдају. Заиста су дошла нека чудна времена - рекао један од комшија Авдића који није желио да му име објавимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана