Кркић поново није дошао на суђење

Небојша Томашевић
Кркић поново није дошао на суђење

Бањалука - Држављанин Норвешке Зикрија Кркић (44), који је оптужен за двоструко убиство, други пут се није појавио на заказаном рочишту у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду.

Његови браниоци остали су код захтјева да се овај судски процес пребаци у Норвешку, иако је то Суд раније одбио.

Адвокат Јасминка Јовићевић јуче је потврдила да је уложила жалбу на судску одлуку да се одбије захтјев да се Кркићу суди у Норвешкој.

Предсједник Судског вијећа Олга Пантић одбила је ту жалбу као неосновану и истакла да ће Кркићу опет бити упућен позив у Норвешку да дође на суђење.

Пантићева је подсјетила да је Суд, након што се оптужени није појавио на суђењу у октобру, путем Министарства правде БиХ Кркићу већ упутио позив у Норвешку.

- До јуче одговор нисам добила, па сам тражила информацију од Министарства правде о томе. Обавијестили су ме да се у случајевима слања судских позива путем међународне правне помоћи треба оставити рок од четири мјесеца између слања позива и заказаног рочишта - казала је Пантићева и истакла да Суд због тога сада неће одредити притвор и расписати потјерницу за оптуженим већ ће му упутити нови позив.

Она је наставак суђења у овом случају заказала за 18. мај.

Кркић је оптужен да је 28. јула 2014. године у Трнопољу код Приједора из аутоматске пушке убио Мухарема Балића (62) и Алмира Реџића (48) у кафићу "Сан" у овом мјесту. Првостепеном пресудом он је за ово двоструко убиство ослобођен кривице због недостатка доказа, а осуђен је на десет мјесеци затвора због недозвољеног држања оружја. Врховни суд РС је 24. маја прошле године поништио ову пресуду и вратио на поновно суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана