Криволовци потпалили гаражу и шкоду у Самаревцу код Пелагићева

Сања Амиџић
Криволовци потпалили гаражу и шкоду у Самаревцу код Пелагићева

Пелагићево - Полиција трага за особама које су подметнуле пожар у гаражи Младена Зорановића у мјесту Самаревац код Пелагићева.

У ватреној стихији која је избила у понедјељак око пет часова осим гараже изгорјела је "шкода октавија", мотоцикл "кавасаки", мопед, два замрзивача са месом и друга роба која је била у објекту. Према процјенама власника, причињена материјална штета је око 35.000 марака.

Како сазнајемо, кроз прозор гараже који је био затворен најлоном убачена је запаљива течност.

Зорановић је јуче изјавио да сумња да су пожар подметнули криволовци који су у понедјељак око два часа иза поноћи дошли да лове фазане у близини његове куће.

- То су људи са подручја Орашја који већ неко вријеме долазе у наше село у криволов. Те ноћи видио сам их да су дошли џипом. Кретали су се у близини локалне цркве и по околним њивама те свијетлили рефлекторима и пуцали. Изашао сам из куће те их сустигао и зауставио. Након тога сам позвао полицију - казао је Зорановић.

Додао је да су криволовци обећали да ће сачекати полицију, али су убрзо побјегли са лица мјеста.

- У паници су бацили у канал ловачку пушку, коју сам нашао и предао полицији. Други дан су ме ти исти људи звали да им вратим оружје, али оно је у рукама надлежних - испричао је Зорановић и додао да претпоставља да полиција зна о којим људима је ријеч.

Гаража је претворена у пепео, али, на срећу, ватра се није проширила на породичну кућу.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале оштећеног, рекли су да је увиђајем утврђено да је пожар намјерно изазван.

- Полиција интензивно ради на проналаску лица која су подметнула пожар - казали су у добојској полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана